Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ОТКРИО: Ево зашто су Милошевића убили у Хагу..

После пресуде Радовану Караџићу подигла се велика прашина због неколико пасуса у пресуди у којој је ”наводно” хашки трибунал постхумно ослободио Слободана Милошевића све одговорности.

Loading...

– То је још само један показатељ да је Милошевић победио хашки трибунал. Не знам да ли се сећате мог сведочења у његовом процесу? То је било занимљиво као и моја суђења, тада смо заједно разбили оптужницу против њега и Хаг као и у мом случају није могао ништа да учини поводом његове пресуде – каже Шешељ.

По његовом мишљењу Хаг је ипак нашао начин да казни бившег председника СР Југославије.

– Њега су у најмању руку убили када су схватили да не могу да га осуде. Убили су га ускраћивањем редовне лекарске помоћи, а било је у том случају још доста контраверзи.

Подсетимо, Хашки трибунал постхумно је ослободио Милошевића свих оптужби за ратне злочине почињене током рата у Босни, тврди амерички новинар Нил Кларк.

Он у свом блогу објављеном на сајту РТ открива да је трибунал покушао да прикрије ослобађање Милошевића јер се та одлука спомиње само у једној реченици пресуде бившем председнику РС Радовану Караџићу.

 

Извор:Агенције

Loading...
loading...
loading...