loading...
Издвајамо Свет

ШОКАНТНО: Амерички генерал отворено прети Русији и Сирији!

Нови командант америчких снага у Сирији и Ираку генерал Стивен Таунсенд упозорио је Москву и Дамаск да ће САД заштитити своје специјалце на северу Сирије у случају да подручја где се они налазе буду бомбардована, преноси Си-Ен-Ен.Ово упозорење је отворена претња Русији и Сирији, што ниједан амерички генерал до сад није урадио.

„Ми смо информисали Русе где се налазимо. Они су нам саопштили да су (о томе) информисали сиријску страну. Само ћу рећи да ћемо се бранити ако осетимо претњу“, рекао је Таунсенд у телефонском интервјуу телевизији Си-Ен-Ен.

У истом разговору са новинарима командант је рекао да терористичка група ДАЕШ може бити разбијена већ наредне године, иако је признао да су такви планови можда преамбициозни.

У суботу је амерички авион пресрео два сиријска ловца на североистоку Сирије и натерао их да напусте подручје. У Пентагону су ово објаснили тиме што се око Хасаке, где је раније сиријска авијација бомбардовала положаје Курда, налазе специјалци међународне коалиције на челу са САД.

Сиријска команда је назвала бомбардовање положаја Курда одговором на њихов покушај напада на војску у Хасаки и заузимања града.

Извор:rs.sputniknews.com/Србија јавља

loading...