loading...
Издвајамо Свет Србија

ШТА СЕ ТО ГАДНО СПРЕМА? Хрвате позивају по ратни распоред, људи су у паници!

Ратови на Балкану прошли су деведесетих година, а редовних војних вежби готово и да није било од тада, међутим, хрватско Министарство одбране је тридесетогодишњем Жупањцу послало позив у којем стоји да “мора да се јави у Канцеларију државне управе ради саопштавања ратног распореда у јединици ОСРХ”.

Позив је дошао уз напомену да неодазивање на учествовање у војној обавези, радној обавези, радној помоћи, односно уступање материјалног средства без оправданог разлога, повлачи новчану казну од 16.000 до 82.000 динара.

– Шта се то догађа? Какав ратни распоред? Морам да признам да ми није било нимало пријатно да прочитам ту формулацију. Супруга се одмах успаничила и већ ме данима опседа с причом да спакујемо кофере, узмемо децу под руку и кренемо за Немачку, јер ко зна шта се то код нас спрема – пожалио се Жупањац.

Из Министарства одбране Републике Хрватске објаснили су да је реч о редовној активности ажурирања података војних обвезника. Конкретно, реч је о позивању разврстаних резервиста, односно особа које су одслужиле војни рокИз Министарства одбране Републике Хрватске објаснили су да је реч о редовној активности ажурирања података војних обвезника. Конкретно, реч је о позивању разврстаних резервиста, односно особа које су одслужиле војни рок

Такве активности у септембру ће се спроводити у Ђакову, Валпову, Вуковару, Жупањи и Винковцима.

Извор: jutarnji.hr/Телеграф