loading...
Издвајамо Русија

ТАКО РАДЕ РУСИ — Спречен терористички напад на Криму: Терористи ликвидирани

ФСБ Русије је спречио терористички напад на Криму који је припремала Главна управа Обавештајне службе Министарства одбране Украјине, наводи се у саопштењу Федералне службе безбедности.

У ноћи 7. августа у подручју Армјанска била је откривена диверзантска група. Том приликом је погинуо један припадник ФСБ. На месту сукоба пронађени су 20 експлозивних направа, муниција и специјално оружје које користе специјалне јединице Оружаних снага Украјине.

Служба безбедности Русије је у ноћи 8. августа спречила још два покушаја пробоја на Крим диверзантско-терористичких група које је организовало Министарство одбране Украјине, наводи се у саопштењу на званичном сајту те службе.

„Циљ диверзаната је била дестабилизација социјално-политичке ситуације на полуострву током припрема и одржавања федералних и регионалних избора“, наводи се на сајту ФСБ.

ФСБ је уништио мрежу агената Обавештајне службе Министарства одбране Украјине.

У акцији ФСБ су ухапшена лица која су држављани Русије и Украјине.

Један од организатора терористичких напада је Јевгениј Панов, рођен 1977. године у Запарошкој области у Украјини. Он је иначе припадник Министарства одбране те земље и већ је признао своје учешће у организацији терористичких акција.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com