loading...
Издвајамо Русија

ТЕСЛИНО НЕУНИШТИВО ОРУЖЈЕ: Руси произвели заштитни покривач од којег дрхти цео свет

Стручњаци руског војног холдинга „Роселектроника” произвели су влакно ферита које је у стању да прикрије електронику оклопних борбених возила, зенитних ракетних система и авиона од дејства непријатељских средстава за радиоелектронску борбу.
Како је објаснио директор холдинга Игор Козлов, мреже од тих влакана су у стању да омету противника да уопште открије војну технику коју штите.

Према његовим речима, „покривач” од ферита у стању је да потпуно апсорбује дејство „ударних таласа” радиоелектронског наоружања и да онемогући ширење неусмереног електронског зрачења апарата на које могу бити „нанишањени” високопрецизни борбени системи противника.

Козлов је о овом важном проналаску свог холдинга рекао и ово: „Наши покривачи су упоредиви са тканином за одела или са драперијом за завесе. Њихова способност апсорбовања електромагнетних таласа упоредива је са знатно тежим и „дебљим” материјалима који се користе за исте намене”.

https://youtu.be/vwp2abw__vo

Он је посебно нагласио: „Фактички, ми смо направили невидљиви огртач за сву војну технику Русије и јединице на бојном пољу. Огртач који ће их штитити на бојном пољу и од савременог високопрецизног оружја”.

Козлов не крије да ће се невидљиви огртачи „Радиоелектронике” користити и за маскирање најмодернијих руских тенкова „Армата”.

Он наводи и да ће се „нови материјали” од ферита користити и за очување здравља персонала који ради у објектима са високим нивоом напона електромагнетног поља. Ти материјали моћи ће да се користе и у медицини – за дијагностику и лечење.

 

Извор: Fakti.org