loading...
Издвајамо Свет

Турска база Инџирлик не одговара Русији

Турска база Инџирлик није спремна за руске авионе који учествују у операцијама против терориста у Сирији и не обезбеђује могућности за решавање свих постављених задатака, пише лист „Известија“, позивајући се на извор упознат са ситуацијом.

„Стручњаци Ваздушно-космичких снага су у реферату оценили могуће сценарије коришћења ваздушне базе Инџирлик и навели да она не одговара захтевима и задацима који стоје пред нашим снагама у Сирији“, рекао је извор.

„База Инџирлик се налази на југоистоку Турске, ближе граници са Ираном и Ираком, док већи део летова Ваздушно-космичких снага отпада на западни део Сирије. Постоје и одређене техничке потешкоће. На пример, НАТО пумпе нису погодне за пуњење горивом савремених домаћих авиона попут Су-34, тако да бисмо морали све да носимо са собом“, рекао је саговорник листа.

Раније је саопштено да су САД за време контаката са турском страном затражиле објашњење поводом саопштења о могућем коришћењу авио-базе Инџирлик од стране руске авијације. Наведено је да америчка авијација наставља да користи Инџирлик за ударе по терористима.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com

loading...