Издвајамо Русија Србија

Војне вежбе српске и руске војске — Руски генерал потврдио: У септембру стижемо у Србију

Начелник ваздушно-десантних снага руске војске, генерал-пуковник Николај Игњатов, потврдио је долазак својих јединица на трилатералну војну вежбу „Словенско братство 2016“

Начелник ваздушно-десантних снага руске војске, генерал-пуковник Николај Игњатов, потврдио је долазак својих јединица на трилатералну војну вежбу „Словенско братство 2016“.

„У септембру у Србији, заједно са Србима и Белорусима изводимо вежбу Словенско братство“ изјавио је Игњатов за портал „life.ru„.

Вежбе српске, руске и белоруске војске одржаће се у септембру на војном полигону у Никинцима или на Пасуљанским ливадама.

Три армије ће увежбавати диверзантске акције: из авиона ће искакати падобранци, избациваће се десантна опрема, а на земљи ће бити изведена симулација борба са терористима.

Русију ће представљати специјална јединица са Северног Кавказа. Ова група, позната као „козачка“ или „планинска“ јединица, прославила се акцијама у Грузији и Чеченији. Чак 18 њених чланова, међу којима и Игњатов, носиоци су највишег војног одликовања „Херој Руске федерације“.

 

Извор: Вечерње новости

Loading...
loading...
Loading...