loading...
Издвајамо Русија Србија

ВРХ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У МОСКВИ: Војска Србије за повећање војне сарадње с Русијом

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић предводи делегацију Војске Србије која је у посети Руској Федерацији.

 

Након церемоније свечаног дочека у спомен парку Поклонaја гора у Москви и полагања венца код споменика Победе, генерал Диковић разговарао је данас с начелником Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације генералом армије Владимиром Васиљевичем Герасимовим.

Генерали Диковић и Герасимов разговарали су о актуелној безбедносној ситуацији у свету и о могућностима за унапређење билатералне војне сарадње, наводи се у саопштењу Војске Србије.

У разговору с руским колегом генерал Диковић изразио је задовољство достигнутим нивоом сарадње двеју земаља у области одбране и истакао да су Министарство одбране и Војска Србије заинтересовани за наставак и повећање активности у области војно-војне, војно-економске и војно-техничке сарадње.

Делегација Војске Србије данас је посетила и Међународни противмински центар у селу Нахабино у Московској области, у којем се реализује обука руских оружаних снага и међународних снага из области извиђања, откривања, онеспособљавања и уништавања експлозивних направа.

Српска војна делегација сутра ће на полигону „Алабино“ присуствовати финалу такмичења „Тенковски бијатлон 2016“ и церемонији затварања „Међународних војних игара 2016“, наводи се у саопштењу Војске Србије.

Извор: Правда