loading...
Издвајамо Србија

ЗАСТРАШУЈУЋА ИЗЈАВА ВУЧИЋА: Морамо да се боримо да имамо што више Албанаца у централној Србији!

Једино тренутно решење за Косово и Метохију, које би пресекло Гордијев чвор, било би да Влада Србије призна независност Косова.

Ипак, то не може и неће да учини, поручио је мандатар Aлександар Вучић.

Вучић је у скупштинској расправи о избору нове владе, одговарајући на излагање лидера ЛДП Чедомира Јовановића, рекао да ми у Србији често лажемо једни друге, да нам је Косово најцењенија реч, а да појединци мало знају о КиМ, да, примера ради, немају појма где је Глоговац и да ли тамо живе Срби.

„Тачно је да нас незнање добрим делом води у екстремизам којем се дивимо, али то не значи да имамо право да се одрекнемо наше територије, јер по том принципу би се у многим земљама мењале границе“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је влада урадила тежак и важан посао са Бриселским споразумом, упоредивши га са Дејтонским, који штити права Срба и чува Републику Српску.

„Професионално ми је био најтежи посао када сам после Бриселског споразума морао да објасним Србима шта је тај споразум и тада сам им рекао да смо раније нападали Дејтонски споразум, а да је сада то Свето писмо које штити права Срба“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Срби морају да разговарају са Aлбанцима јер је то национално одговорна политика.

„Морамо да се боримо и да имамо више Aлбанаца у централној Србији, да овде остављају новац“, рекао је Вучић и додао да су Aлбанци народ у нарастању и да са њима мора да се разговара и тражи решење за будућност.

 

Извор:Интермагазин

loading...