loading...
Издвајамо Србија

БРАТСКА ПОДРШКА — Руски амбасадор: Русија је уз Српску, српски народ има право на референдум

Петар Иванцов (Фото:Амбасада Руске федерације у БиХ)

У Бањалуци је данас одржан састанак председника Републике Српске Милорада Додика и амбасадора Руске Федерације у БиХ Петра Иванцова, који је, како је пренела РТРС, том приликом поновио да српски народ у БиХ има право да изрази своју вољу на референдуму.

Иванцов је поновио да је Русија уз Републику Српску. Разговарано је и о предстојећој посети председника Српске Русији.

Најављено је да ће Додик са Путином разговарати и о свим актуелним политичким питањима, али и о подршци Русије Српској.

Са Иванцовим је разговарао и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, који је том приликом рекао да ће се Колегијум Народне скупштине изјаснити о одлуци Уставног суда БиХ након што нова одлука тог суда буде достављена.

Иванцов је јуче најавио да ће са званичницима Српске разговарати о новонасталој ситуацији након одлуке Уставног суда БиХ.

Иванцов је изјавио да је разочаран одлуком Уставног суда БиХ о забрани референдума и сматра да таква одлука не доприноси смиривању тензија у БиХ.

Сви у Српској су веома одлучни да референдум о Дану Републике буде одржан 25. септембра, јер је то кључно и законско право Републике Српске, изјавио је председник Милорад Додик.

Додик је поновио како је свима јасно да је Уставни суд БиХ политички мотивисан и да је под политичким притиском појединих бошњачких политичара, као и појединих амбасада и Канцеларије високог представника, који покушавају у БиХ да тренирају одређене политике.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com