Издвајамо Србија

ЕНИС БЕШЛАГИЋ: “Ако политичари желе рат, нек чувају своје гу***е, народ ће се окренути против њих, не можеш бити ‘коњ’ два пута!

loading...

Прича о рату у БиХ подигла је на ноге бројне јавне личности, домаће и стране политичаре и грађане ове државе и региона.

Наравно звецкање оружјем је са свих страна наишло на осуду, што ни мало не чуди, јер је народу на овим просторима рата и сукоба преко главе. Само један у низу који је прокоментарисао ову ситуацију је познати глумац Енис Бешлагић.

„Прича о новом рату је обичним људима смијешна и глупа. Ако политичари мисле добити рат, прво морају чувати своју гу***у јер се грађани могу окренути само против њих“, рекао је за Н1 глумац Енис Бешлагић.

Он је нагласио да су приче о рату у БиХ и региону илузионарне ствари, те да људи на улици о томе и не размишљају.

„Глупе су приче да ће неко некога физички побиједити или освојити нешто. Шта ће ти још нешто кад и одавде раја одлази, немају ништа, немају за кифле. Не разумијем ту потребу“, искрен је Бешлагић.

Он каже да се тензије дижу, али само медијски и политички.

„Смијешно је размишљати о рату овдје. То би била ствар умијешаности земаља региона које су већ у ЕУ или на путу ка ЕУ, а они су гарант Дејтонског споразума. То значи да би се цијели регион увукао у рат и да би се поново рушило, а нисмо још ни фасаду на ово ставили.“

Бешлагић је подсјетио да је своје мишљење о политичарима, њиховом (не)раду и будућности рекао политичким лидерима у лице на додјели награда Вечерањаковог печата.

„Немамо пара да обновимо цијеви, а одакле нам паре за рат? Изјаве глупана треба игнорисати. И грађани требају преузети одговорност, јер не можеш бити ‘коњ’ два пута“, казао је бх. глумац и додао да се БиХ не може градити без једног народа, јер онда то није БиХ те да је разочаравајућа цела ситуација, преноси Н1.

 

Извор:Н1

 

Loading...
loading...
loading...