Издвајамо Србија

ДОДИК: Давно је прошло време Османлија у БиХ, када је “кадија тужио и кадија судио”!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је давно прошло време Османлија у БиХ, када је „кадија тужио и кадија судио“, и поручио да они који би да га хапсе треба да знају да нико није до сада направио државу на хапшењу политичких противника.

Додик је рекао да њега хапсе од када је у политици, али га до сада нису ухапсили.

„Немогуће је очекивати да неко направи државу на хапшењу политичких противника и зна се да то до сада није урадила ниједна држава. Чак ни оне које су биле у апартхејду и фашизму у томе нису успеле, па неће ни Бакир Изетбеговић“, поручио је Додик за телевизију „Прва“.

Loading...

Према његовим речима, сва прича о референдуму и о његовом хапшењу настала је да би се прикрила чињеница да у ФБиХ има више од сто регистрованих група са терористичким потенцијалом, којима власт и сам Бакир Изетбеговић не придају пажњу.

„Они су мислили да ће овај референдум бити довољан разлог да вежбају терористичке групе. Сметнули су са ума да и ми имамо полицију која је врло способна да се одбрани“, рекао је председник РС и додао да су сва лица која су маркирана као евентуално опасна била покривена.

Говорећи о ефектима који би референдум могао имати на предстојеће изборе, Додик је рекао да ће се то знати за пет-шест дана, а да би сада на гласачко тело сигурно утицало његово хапшење.

Он је нагласио да је осећај да је Српска јуче на референдуму освојила слободу и повратила своје достојанство изнад тога да ли ће неко бити процесуиран.

„То више нема значај да ли ће Милорад Додик одговарати или не, и да ли ће то неком пасти на памет да ради. Оно што остаје као неоспорна чињеница је да се одржао референдум и да је народ био јединствен. Нико не може, па ни противници Републике Српске, ово игнорисати и рећи то је бесправно“, нагласио је председник Републике Српске.

На питање да ли је референдум о Дану Српске, у ствари, увертира за референдум о независности Српске, Додик је рекао да Српска нема потребе да се вежба и да тренира.

„Ми смо могли јуче или пре шест месеци или пре три године имати референдум о статусу, дакле не треба нам никакво вежбање. Ми ћемо одлучивати како да поступамо по неким важним питањима и да о њима постигнемо политичко јединство. Ми смо показали да имамо потпуно довољно карактера и способности да проведемо референдум и очувамо стабилност у врло конфузним околностима и у врло непријатељском окружењу“, рекао је Додик. Реагујући на изјаву портпарола ЕУ Маје Коцијанчич о нерегуларности референдума, Додик је рекао да Коцијанчичева очигледно доприноси само дестабилизацији ситуацији у БиХ. Он је подсетио да је одлуку о референдуму донела Народна скупштина Српске и да није предвиђено да она буде одобрена од било кога.

„Када то говори неко из ЕУ, значи да уништава највредније европске стандарде и критеријуме. Јуче је одржан референдум у Мађарској о мигрантима. Зашто се не бави тиме?“, упитао је Додик.

Председник РС је констатовао да је ЕУ превише укључена у интервенционизам у БиХ, заједно са другим западним земљама и да је превршило сваку меру њихово настојање да БиХ модулирају како они желе.

„Ми смо своје рекли на референдуму јуче“, закључио је председник Републике Српске Милорад Додик.

Извор:rs.sputniknews.com
Loading...
loading...
loading...