Издвајамо Србија

ДОДИКА ХАПСЕ: Запад планира расписивање међународне потернице за председником РС?!

Председник Републике Српске опасно је наљутио САД и ЕУ због референдума, тако да по убрзаном припремају сценарио како би се склонио са политичке сцене и ставио иза решетака.

– Челници амбасаде једне западне земље у Сарајеву затражили су детаљне информације  о наводним Додиковим злоупотребама приликом узимања кредита од Павловић банке из Бијељине. Они врше утицај на Тужилаштво БиХ да уколико се Додик не појави на заказаном саслушању у понедељак у Сарајеву против њега буде издат налог за расписивање међународне потернице – наводи извор Ало и додаје да се у дипломатским круговима изузетно негативно коментарисане “дуге цеви” испред институција РС.

Паралелно са овим постоји план да се Додик оптужи за крађу локалних избора у Бањалуци и да онда дође до “народног бунта” и тако председника РС приморају да одступи са власти. И по овом сценарио би након тога уследило његово хапшење, а за ову операцију наводно је задужен Американац Рафи Грегоријан, заједно са својим специјланим тимом, који се већ налази у Будимпешти.

Реч је о некадашњем супервизору за брчко, који је у периоду од 1993. до 2006. активно служио као официр у војсци САД, и то на Косовоу и БиХ, а потом је прешао у Пентагон.

Извор: Телеграф/Ало

loading...
Loading...