loading...
Издвајамо Свет

ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА: САД далеко зашле у „кокетирању“ са терористима

Москва сматра да је могуће да је америчко затезање процеса објављивања Споразума о Сирији повезано са тиме што су САД почеле да схватају колико далеко су зашле у кокетирање са терористима, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Ако терористи на лицу места, у Сирији, схвате да су Сједињене Америчке Државе забринуте тиме што умерени постају неумерени, неће им то опростити. Можда у Вашингтону то почињу да схватају и плаше се“, навела је Захарова у интервјуу за „Комсомољскују правду“.

„То што они сада играју и што раде у Савету безбедности, што праве шоу, што кокетирају са Нусра фронтом и што играју игре под називом ’умерена опозиција, неумерена‘…, нажалост, све ће се то лоше завршити“, додала је она.

Према њеним речима, у Москви се „одлично сећају кокетирања Вашингтона са преступницима и монструмима који су били на Северном Кавказу“.

„Били су и најбољи пријатељи, били су и весници слободе, били су и људи који се супротстављају режимима који се боре за независност и то кокетирање се завршило. Зашто (спроводе) опет један те исти модел?“, изјавила је Захарова.

Јуче је Министарство спољних послова Русије објавило текст Споразума са САД о Сирији, позвавши Вашингтон да јавности представи читав пакет билатералног споразума.

 

Извор:  rs.sputniknews.com