loading...
Издвајамо Свет

ИНСАЈДЕР ИЗ КИСИНЏЕРОВЕ ФИРМЕ ШОКИРАО СВЕТ: Само 30 породица влада светом, сви остали раде за њих!

Бивши директор фирми Хенрија Кисинџера је рекао да само 30 породица влада светом, и да су ове породице покретачка снага иза Новог светског поретка.

Дејвид Роткоф, аутор књиге “Суперкласа: Глобална моћна елита и свет који праве,“ и бивши директор Кисинџерових предузећа, каже да 30 породица и 6.000 њихових поданика контролишу цео људски род од шест милијарди људи, пише “Видребел”

Његови налази се огледају у студији спроведеној од страње Савезног института за технологију у Цириху којом је откривено да свега 147 корпорација (од 40.000 проучаваних) имају стварну моћ и утицај у светској економији. Свих ових 147 компанија има међусобно преплетене одборе директора.

Тренутно, ова корпоратократија једног света користи САД и Европску унију да се консолидује и успостави власт над целим светом. Али постоје слабости у свету Вол стрит глобализма. Чини се да се ЕУ распада. ЕЦБ (Европска централна банка) је под председавајућим Мариом Драги, бившим потпредседником Голдман Сакса, који изгледа самоубилачки настројено као и његов јапански колега.

С друге стране, Америка је растегнута у свом константном ратовању. Русија је изјавила да су САД имале 134 војне операције у 2014. години. Викиликс, Сноуден и други су открили много више истина него што јавност може да свари. САД су финансирале Ал Каиду и ИСИС. А сада је Путин показао своју супериорност тако што је био у стању да заиста пронађе ИСИС и бомбардује их у заборав.

Једина економска и војна предност коју је Америка имала ће ускоро нестати. Др Мајкл Хадсон је 1972. године написао Супер империјализам . То је било годину дана након што је Никсон затворио Златни прозор 15. августа 1971. године и годину дана пре него што је Хенри Кисинџер изумео Петродолар 1973. године након арапско-израелског рата. Хадсон је отишао у Пентагон и Стејт департмент 1972. године да објасни да су САД терале народе у иностранству да плате за окупацију од стране америчких трупа прихватањем безвредних федералних резерви у замену за праву робу и услуге.

Када је амерички генерал коначно схватио шта др Хадсон говори о странцима који плаћају за сопствену окупацију, узвикнуо је: “Ми поткрадамо људе.“

Дани када би Федералне резерве могле да штампају гомиле долара и Саудијци могли да финансирају буџетски дефицит САД са својим приходима од нафте се убрзано приближавају крају. Врло брзо ће амерички политичари морати да признају да не могу више да приуште све те ратове и да забораве на више од 700 војних база у иностранству.

Амерички потрошач ће морати да се суочи са дуплирањем цена увозне робе. Наравно да ће то значити драстичан пад америчког животног стандарда што ће довести до нестабилности код куће. Ово хладно светло економске реалности ће натерати Америку или да започне Трећи светски рат или да оде кући. Већина разумних људи би желела да се избегне термонуклеарни рат са Русијом или конвенционални јер они имају далеко супериорније оружје. Амерички политичари и Пентагон су потрошили 400 милијарди долара на Ф-35 који не ради. Русија је сувише сиромашна да троши трилионе долара на пропале пројекте, тако да Елита може да пуни џепове на амерички рачун.

Оно што би било лепо је да се амерички гласачи удруже са грађанима Европе, Азије, Латинске Америке, Африке и Блиског истока у бунту против глобализма. То би значило да се радници свих земаља света уједине у окончању глобалне окупације од стране банкара.

У наставку се описује једанест тачака програма за опозив онога што је учињено. Али прво морамо да објаснимо шта узрокује Депресију.

Питајте своје пријатеље шта је Депресија. Већина одговора ће описати ефекте, као што су, незапосленост, глад и банкрот. Депресије се решавају отказом дугова или преко одбацивања предмета у стечајном суду, или путем инфлације и девалвације стварне вредности дуга.

Трећа алтернатива би била да влада поништи неотплативе дугове као што су краљеви старог Вавилона и Сумера учинили. Требало би осмислити софистициранији план како су то релативно поједноставила пољопривредна друштва. Овде је изнето 11 предлога који могу да окончају и Депресију и да свргну владу окупирану банкарима.

Понудити поништавање дуга у износу од 25.000 долара сваком одраслом америчком држављанину који није институционализован. Ово би требало да буде међународни труд да би људи у иностранству добили једнаке количине у фунтама, еурима и другим локалним валутама. Ово би требало да се финансира одузимањем имовине финансијских ратних злочинаца који су скривени у Лихтенштајну, Кајманским острвима и другим таквим иностраним центрима за прање новца. Морају се добити средства из приватних банака и бројеви рачуна свих корпорација и повереника криминалаца који су објавили рат. Само то ће зауставити и Трећи светски рат и депресију.
Одузети сву имовину ратним злочинцима. Много средстава је претворено у некретнине. У Америци такође постоје проблеми са хипотекама. Да избегну плаћање пореза и да би намерно стварали замагљене називе домовима, ратни злочинци су креирали Електронски регистрациони систем хипотека (МЕРС). МЕРС би требало забранити и захтевати да се све хипотеке региструју по нижим стопама у локалном окружном суду. Сви би имали 90 дана за регистрацију јасног назива.

Такође би требало оспорити назив свакој имовини да се покаже да није припадала корпорацији или фонду у власништву ратног злочинца. На пример, ако је тржни центар у власништву корпорације, стварни људи који поседују акције морају да се идентификују.

Светска банка је направила студију 213 банкарских скандала и утврдила да су 150 повезана са оф-шор фондовима који су повезани или са нарко картелима или са 30-ак породица чије је богатство вековима у потпуности улагано у трговину робовима, кријумчарење дрогом и друге злочине против човечности. Сва ова средства треба да буду одузета тако да се могу отказати дугови и да се економија поново покрене. Такође им се треба одузети имовина, не зато што је украдена, него да се смањи њихова способност да воде рат против обичних грађана.

Одузете некретнине се могу користити за финансирање социјалне сигурности и украдених пензионих фондова.

Одузете акције и обвезнице треба да се користе за финансирање јавних и приватних пензија и да се откажу владини дугови.

Све савезне, државне и локалне дугове владе би требало забранити. Председник Линколн је издао паприни новац који није имао никакав интерес. Паприни новац је елиминисао потребу за обвезницама.
Требало би захтевати бескаматну валуту у Америци и захтевати исто од било које стране земље која би желела америчку помоћ да откаже владине и личне дугове. То је био акт Федералних резерви из 1913. године који је омогућавао банкарима да стварају новац из ничега и наплате камату. Та камата је дизајнирана да пренесе сво богатство од грађана до банкара. То је створило неотплатива дуговања која расту експоненцијалном стопом због закона о јединственим каматама.

Како су цене однос понуде новца на робу и услуге за продају, ако би се повећали на исту стопу, добила би се стабилност цена. Могло би бити у оптицају и до 535 милијарди долара годишње. Мого би се створити 535 милијарди долара и потрошити их без подизања пореза. Ако би се удвостручио БДП и новчане масе, могло би се трошити трилион долара годишње уз одржавање стабилних цена.

Требало би потрошити 200 милијарди долара годишње за поправку америчке инфраструктуре. Потрошено је превише новца на иностране ратове тако да инфраструктура пропада. Требало би пропорционално поделити 100 милијарди долара годишње на 50 држава тако да држава са 2% америчке популације добије 2 милијарде долара да их троши на мостове, путеве, бране, насипе, за пречишћавање биљака водом, канализациу и зграде школе. То би било упарено са још 100 милијарди долара за федералну поправку инфраструкуре.
Пензије би требало да буду незаконите. Пензија је обећање да вам се нешто плати за 20 или 30 година. Ови пензиони фондови тренутно привлаче црве који би да се нахране на вашим пензионим фондовима. Треба донети закон који каже да послодавац мора ове године да плати било који износ који је намењен да се издвоји за пензије. Тај новац би ишао на пензиони рачун корисника у локалном корпоративном фонду. Ни политичари нити било ко из Вол стрита не би требало никада да има приступ нечијем пензионом фонду.
Искористити те корпоративне фондове да се надвладају Вол стрит и град Лондон. Допустити им да понуде кредитне картице и потрошачке кредите са ниском каматом. Допустити им да издају једноставно животно, ауто и осигурање од пожара. Повући добит натраг у пензионе фондове. Комерцијалне банке ће бити усмерене на мала предузећа.
Да би се ојачала економија, све тајне владине технологије новим корпорацијама које би добиле патенте и 5 милијарди долара, да покрену јефтину и богату енергију и друге напретке на тржишту. Ако је потребно, могу да тргују патентним правима за регионе у иностранству у замену за машине потребне за производњу производа у Америци. Акције би требало издавати америчким грађанима који имају преко 35 година. Ако се акција у вредности од 50 долара подели 6 пута за 20 година, она ће вредети 3.200 долара а десет оригиналних акција ће вредети 32.000 долара. Они ће требати додатни раст у њиховом портфолију деоница више него парови од 18 до 30 година који имају дуже криве раста и могу да очекују да оду у пензију са милион долара у акцијама.

Млади људи не би требало више да доприносе социјалном осигурању. Њихов послодавац ће уплатити на њихов пензиони рачун у корпоративном фонду, али они не би требало ништа да плате социјалном осигурању.

Ако би брачни пар који не остварује више од минималне зараде био у стању да издвоји све што плаћа социјалном осигурању у заједнички фонд, пензионисали би се са 65 година са милион долара. То мора бити речено за добробит оних који се не разумеју у новац и сложен раст.

Учинити банкарство фракционим резервама незаконитим. Људи из Венеције су 1348. године били на златном стандарду. Ако уплатиш један златник, банкар је могао позајмити 50 сертификата који су једнаки количини од 50 златника. Банкару је било дозвољено да узима камату на основу тог папира као да је 50 златника. Овај систем је пропао, иако су људи имали златни стандард. Банкари плаћају људе да шире лажне доктрине о златном стандарду. Али да функција новца као средства размене мора бити у изобиљу да би сви могли да купују и продају. Једини начин на који златни стандард може да ради је да се дозволи банкарима да позајме 100 или више папирних сертификата у замену за сваки златник. То би осиромашило каматне исплате за новац који су банкари створили ни из чега. Звучи познато?
Учинити илегалним порез на имовину припарног пребивалишта. Кућа би требало да буде један од основних планова штедње за пензију. Опорезивање куће штети пореске обвезнике. То не би требало више да буде политика владе. Приходи пореза на имовину би били више него уравнотежени отказивањем државних и локалних дугова и 200 милијарди долара годишње у савезним капиталним донацијама. И сви ти нови радници на инфраструктури ће плаћати порез.
Успостављање политике прихода. Садашња влада тера на банкрот мале бизнисе и средњу класу, док охрабрује зависност од социјалне помоћи.

Требало би да првих 30.000 долара годишње за једну особу или 60.000 долара за брачне парове буде ослобођено пореза. Родитељима дати 600 долара месечно за прво дете и 400 долара месечно за друго дете. Ништа за додатну децу, осим у случајевима близанаца и тројки.

Такође, променити име ИРС-у у Сервис унутрашњих пореских прихода и бенефиција. И такође им одузети оружане агенте и њихова полицијска овлашћења. Посебна полицијска снага би била одговорна за хапшење пореских превараната. ИРС је убио превише невиних Американаца да би преживели без озбиљног ремонта.

Такође, прескочити порез на негативан приход. У оквиру овог система, лице које зарађује 8,50 долара на сат ће бити плаћено са 1,50 долара за додатни сат од стране послодавца из федералних извора. Према овом плану, брачни пар где обоје раде 40 сати недељно би гарантовано зарадили 40.160 долара годишње без опорезивања. Ако би имали 2 деце, примили би 1.000 долара месечно или 12.000 долара годишње, за укупно 52.160 долара без пореза.

Такође би требало елиминисати много федералних, државних и локалних послова, па чак и читава одељења. Тренутно има 30 милиона савезних, државних и локалних владиних радника, ако се рачунају и извођачи радова.

Требало би елиминисати већину пореских олакшица. Елиминисање пореских олакшица би се исплатило за већи део реформи које су потребне. Било који одбитак који даје хиљаду долара, другима даје 100.000 долара пореских олакшица. Један човек је једном платио 17.95 долара пореза на приход од 75.000.000 долара. То је било када су пореске стопе биле веће него олакшице и даље на терету средњој класи. Дајући брачним паровима 12.000 долара за децу, имаће равну каматну пореску стопу за средњу класу.

Потребна је јака средња и радничка класа у борби против моћи Вол стрита. Стварањем сопственог новца и чинећи власништво над кућом приступачнијим и добијањем контроле над сопственим пензионим фондовима и уштеђевинама у кооперативним фондовима, могуће је гарантовати да ће елита престати сав овај бесмислени разговор о убијању неколико милијарди обичних људи.

 

Извор:Wебтрибуне.рс

loading...