Издвајамо Србија

ИСТИНА ИЗЛАЗИ НА ВИДЕЛО – ФОРЕНЗИЧАР ИЗ САД ТВРДИ: Гардисте у Топчидеру је убила трећа особа!

Припаднике Гардијске бригаде Војске СЦГ Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у касарни у Топчидеру 2004. године убила је трећа особа, показало је супервештачење обављено у САД, чиме је оспорен званични извештај да су они страдали у међусобном сукобу, јавио је портал „Инсајдер“.

Loading...

Како се наводи, тим извештајем из САД потврђена је и претпоставка независне државне комисије која је тврдила да је њих убила трећа особа, односно да није тачно да је један војник убио другог а онда извршио самоубиство.

„Да ли их је било једна (особа), две, три или шестнаест не знам јер нисам био тамо. Не могу да се упуштам у детаље јер то крши принципе форензичке патологије на првом месту, пошто је овај случај незавршен“, рекао је за Инсајдер шеф Одељења за форензичку патологију и медицинска истраживања округа Мичиген Љубиша Драговић, који већ 30 година живи и ради у Америци.

На основу доказа који су из Вишег окружног суда послати у САД, он је оценио да „нема ни говора“ о убиству и самоубиству, већ да је у питању убиство које је обавила трећа особа.

Тај извештај достављен је и Окружном суду још 2008. године.

Драговић је додао да га, пошто је извештај о супервештачењу достављен суду у Србији, нико није звао да нешто објасни, сведочи или вештачи на било који начин.

Јаковљевић и Миловановић погинули су 5. октобра 2004. године у тајном војном објекту Караш, у Топчидеру, где су били на стражи.

Војна истрага тврдила је да се радило о убиству и самоубиству док је такозвана независна државна комисија оценила да их је убила трећа особа.

Више јавно тужилаштво у одговору Инсајдеру навело је да је тај поступак и даље у предистражној фази.

 

 

Извор:Танјуг

Loading...
loading...
loading...