Издвајамо Србија

КАПЕТАН ДРАГАН ОДБРУСИО СУДИЈИ: “Ја нисам злочинац ни агресор, бранио сам моју Југославију од домаћих и страних плаћеника!”

„Да сам ја командовао снагама ЈНА?! Па то је исто као да кажете да сам командовао 4. бригадом у Олуји“, закључио је Васиљковић. Судији Ромцу је казао да га доживљава као нови пар очију.

На сплитски суд доведен је с ‘лисицама’ на рукама, видно мршавији, а на уласку у судницу насмешио се публици у којој је уз новинаре и неколико дипломата. Судницу је чувало 10 правосудних полицајаца, а испред ње и зграде суда већи је број полицајаца у цивилу и униформи.

Васиљковић је почетком године након истраге која је трајала дуже од 10 година оптужен да је као заповедник Јединице за посебне намене у саставу паравојних српских формација, односно заповедник Наставног центра за обуку припадника специјалних формацији “Алфа“, поступао противно одредбама Женевске конвенције. У оптужници стоји да је током јуна и јула 1991. у затвору на книнској тврђави те током фебруара 1993. у Брушкој код Бенковца мучио, злостављао и усмрћивао заробљене припаднике хрватске војске и полиције.

„Господо молим вас, упознао сам много Срба и не знам ниједног који је стварао Велику Србију пушком“, рекао је капетан Драган.

Погледајте кратак прилог о томе.

Извор: Танјуг/Ослобођење
loading...
Loading...