Издвајамо Србија

КИНА НУДИ СРБИЈИ ракетне системе моћније од С-300!

Кина је веома заинтересована да учествује у најављеној модернизацији Војске Србије, а властима у Београду већ су стигле прве понуде у којима нам се нуде и најмодернији ракетни системи са крстарећим ракетама домета чак 300 километара.

Пекинг је, тврди извор „Информера“ из безбедносних и војних кругова, спреман да нам испоручи вишецевни ракетни систем са крстарећим ракетама домета чак до 300 километара, али и надмоћни ПВО ракетни систем ФД 2000, који је, према речима стручњака, моћнији и од легендарног руског С-300!

Како пише лист, кинеска понуда послата је са знатно нижим ценама од тржишних.

– Пекингу је веома стало да Балкан буде стабилан. Они процењују да је то дугорочно могуће само ако је Србија јака и респектабилна војна сила. Наоружање које нам је понуђено заиста јесте последња реч кинеске војне технике. Ако бисмо то имали у свом арсеналу, нама у Србији више нико не би смео тек тако да прети – наводи извор листа.

Према тврдња саговорника, реч је о вишецевним ракетним системима са крстарећим ракетама „земља-земља“ које имају домет чак 300 километара, и ПВО систему ФД-2000, чије ракете имају домет 200 километара, који је Турска хтела да купи пре руских и америчких ракетних система, али је одустала због притиска са Запада.

 

Извор:Информер

loading...
Loading...