loading...
Издвајамо Русија

МОСКВА: Испрашили смо амерички шпијунски авион са границе Русије, али по свим прописима!

Пилот америчког шпијунског авиона који је летео у редовној патроли над Црним морем пријавио је да је један руски борбени авион извео “небезбедан и непрофесионалан” маневар, а руско Министарство одбране саопштило да су руски пилоти поступили у складу са прописима.

“Руски пилоти су поступили строго у складу са међународним прописима о летовима”, рекао је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков коментаришући наводе Пентагона да је руски ловац пресрео амерички авион, пренео је Тасс.

Патролни авион америчке морнарице “посејдон” П-8 јуче је два пута покушао да се приближи руској државној граници изнад Црног мора док је при том његов уређај за идентификацију авиона био искључен, наводи руска агенција.

Пилот америчког шпијунског авиона који је летео у редовној патроли над Црним морем пријавио је да је један руски борбени авион извео “небезбедан и непрофесионалан” маневар, рекли су раније званичници америчког Министарства одбране Ројтерсу. Двојица званичника америчког министарства, који су затражили да остану анонимни, рекли су да су два авиона приликом сусрета на небу извела више маневара, од којих су један окарактерисали као небезбедан. Један од званичника рекао је да су у овом догађају учествовали руски сухој СУ-27 и авион за надзор америчке ратне морнарице – П8.

Извор: Курир

loading...