Издвајамо Србија

Напредни издајници шиптарима дају међународни позивни број +383!

У уторак и среду у Бриселу почиње нова рунда разговора београдске и приштинске делегације о споразумима о слободи кретања, односно о регистарским таблицама, и о телекомуникацијама. Медији са Космета наводе да ће се у Бриселу одржати завршни састанак о телефонском броју, на основу чега ће самопроглашено Косово почетком октобра добити државни позивни број +383.

Београдски тим, у разговорима на експертском нивоу предводиће директор Канцеларије Владе Србије за Косово Марко Ђурић, а приштински министарка за дијалог Едита Тахири.

Према писању приштинске штампе, упоредо са доделом позивног броја самопроглашеном Косову требало би да стигне и дозвола за српске мобилне операторе који ће имати ограничене операције.

Медији преносе изјаву председника Управног одбора Регулаторне агенције Косова за електронску и поштанску комуникацију, Крешника Гашија, који је најавио је да ће сви мобилни оператори, па и српски, користити нови косовски позивни број +383.

– Било који други оператор и фиксна телефонија на Косову биће у обавези да користи префикс Косова 383, српска страна и њихов оператор биће у истој обавези да користи +383 – рекао је Гаши и додао да ће рад оператора бити ограничен на одређена подручја, где већ раде.

У делегацији Београда, поред представника канцеларија за Косово и за координационе послове у преговарачком процесу с привременим институцијама самоуправе у Приштини, биће и представници министарстава унутрашњих послова, и трговине, туризма и телекомуникација, и Телекома Србија.

 

Извор:Вестионлине.цом

loading...
Loading...