loading...
Издвајамо Свет

НЕ ПОСТОЈИ ОПРАВДАЊЕ ЗА СМРТ И ЗЛО! — САД: Напад на сиријску армију није био намеран

Застава САД (фото:Јутјуб)

Сједињене Америчке Државе признају да је америчка коалиција извела ваздушне нападе код сиријског града Дејр ел Зора, али тврде да су претходно информисале Москву о овим нападима и да су их прекинуле чим су сазнале од Русије да би у тој области могла да буде сиријска армија, саопштила је Централна команда Оружаних снага САД.

„Данас су авиони коалиције бомбардовали област јужно од Дејр ел Зора у Сирији. Снаге коалиције су сматрале да бомбардују борбене положаје ДАЕШ-а, које су пратиле у дугом периоду пре напада. Ваздушни напади коалиције прекинути су хитно, чим су руски званичници информисали колеге из коалиције да је могуће да војници и возила који су нападнути припадају сиријској армији“, наведено је у саопштењу.

Место напада налази се у области у којој је коалиција и раније изводила нападе, а чланови коалиције у заједничком центру за војне операције раније су информисали руске колеге о предстојећем ваздушном нападу“, саопштила је Централна команда САД.

Додаје се да је у Сирији веома сложена ситуација, у којој постоје разне војне снаге и борци који су близу једни другима, али да снаге коалиције не би свесно бомбардовале познате циљеве одреда сиријске армије.

„Коалиција ће преиспитати овај напад и околности под којима је он изведен, како би видело могу ли се из њега извући поуке“, закључује се у саопштењу.

 
Извор:  rs.sputniknews.com