Издвајамо Спорт

НЕВЕРОВАТНО – Хрватски навијачи певали нашем шампиону: „Сад си узô трофеј, Никола“ (ВИДЕО)

Никола Миљковић је у недељу возио последњу трку шампионата Европе на брдским стазама, у Бузету у Хрватској. Остварио је осму победу у такмичењу, чиме је освојио титулу европског шампиона на брдским стазама. Поред тога постао је и најмлађи шампион Европе у историји. Спутњик је био са нашим шампионом и забележио велико славље навијача у Хрватској.

Loading...

 

Скандирало се и певало нашем шампиону уз музику и упаљене бакље.

„Било је феноменално. Публика је невероватна, посебно ова која је мене бодрила. Овај пут сам ја доживео бакљаду. Пре мене је то доживео Дуца Борковић и бити на том месту је фантастично. Непоновљив осећај. Морам да кажем да је публика заиста била сјајна овде у Хрватској. Да нисам имао никаквих проблема, напротив, имали смо пуну подршку свих. И навијача и организатора. Сви су желели да се направи што бољи резултат и велико им хвала на томе. Због њих сам и ја имао жељу да се све одлучи баш у Хрватској, јер сам знао колику подршку умеју да пруже и како да награде шампионе“, рекао је Миљковић за Спутњик.

Колико је Миљковић био сигуран у себе и победу, можда најбоље говори снимак испод. Док се он припремао за старт, ми смо кренули на дуже стазе, како бисмо изабрали место са којег ћемо снимити вожњу. Миљковић је у пуној брзини успео да нас примети и да нас „поздрави“ аблендовањем. Мангупски потез, нема шта, али да нема тог мангупског у себи, вероватно и не би постао европски шампион.

 

Колико је тежак пут Миљковића био, шта је све освојио у каријери, како је дошао до звања најмлађег шампиона Европе, ко му је био највећа подршка, шта га разликује од других, и још много занимљивости о чудној и више него успешној каријери овог младог момка, можете чути у интервјуу који је дао за Спутњик.

 

Овде можете погледати како је изгледала трка у Бузету из Николиног угла.

 

 

Извор:rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...