loading...
Издвајамо Србија

НИКАД ЛАКШЕ ДО ПОСЛА У НЕМАЧКОЈ: Траже се Балканци, а минимална сатница је 12 евра!

Све је легално, нема фиктивних бракова, лажних пасоша или тражења азила. Одмах можете повести и породицу.

За житеље западног Балкана више нема потреба за склапање фиктивних бракова са Немицама, нити за поседовање мађарских и бугарских пасоша како би се дошло до посла у Немачкој. Нема потребе ни да се у ту земљу иде на слепо и тражи азил.

Након успешне акције “Посао за хиљаду медицинских сестара и других медицинских радника”, који се од прошле године легално запошљавају у Немачкој и другим земљама ЕУ, удружење Реинтеграција из Новог Пазара укључило се у нови пројекат назван “Посао у Немачкој за пет хиљада радника”.

Само у јануару ове године у Немачкој се запослило 250 радника грађевинске, металске, машинске, угоститељске и пољопривредне струке. Њима ће се на пролеће придружити још око 300 радника из Србије, БиХ и Црне Горе и других земаља западног Балкана, где Реинтеграција има своја представништва.

– Немачка влада је радницима са западног Балкана и омогућила да за посао конкуришу под истим условима као и грађани земаља ЕУ. Једини предуслов је почетни курс немачког језика (А-1) који се код нас завршава за само два месеца и уз минималне трошкове. Најтраженији су грађевински радници, јер је у плану изградња више од 850.000 социјалних станова. Потребни су им и машинци, металци, угоститељи и пољопривредници – каже Кадрија Мехмедовић, директор Реинтеграције.

Он објашњава да је довољно преко рођака и пријатеља који већ раде у Немачкој направити контакт са тамошњим послодавцима, погледати конкурсе или се јавити Реинтеграцији која одржава сталне контакте са бироима рада и стотинама послодаваца у Немачкој.

Уз радну дозволу водите и породицу

Људи ће брзо доћи до посла који не може бити плаћен мање од 12 евра по сату.

Није потребна нострификација дипломе, а они који добију радну дозволу у Немачку одмах могу да поведу и своје породице – наглашава Мехмедовић.

 

Извор:vijestilive.top

loading...