Издвајамо Србија

НОВИ ПРОМОТИВНИ СПОТ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ БУДИ ПАТРИОТИЗАМ: „Да ли си служио војску? Одговор може доста да значи!“ (ВИДЕО)

БЕОГРАД – Војска Србије емитовала је данас нови видео-клип којим се сви заинтересовани позивају на добровољно служење војног рока у касарнама ВС широм земље.

Добровољно служење војног рока под оружјем траје шест месеци и омогућено је регрутима, женама и особама у резервном саставу које су одслужиле војни рок без оружја.

Због великог интересовања кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем, Министарство одбране и Војска Србије су од 2014. године увели додатне упутне рокове и служење војног рока омогућено је четири пута годишње: у марту, јуну, септембру и децембру сваке године.

На добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије могу да се пријаве и мушкарци и жене, који у текућој години навршавају од 19 до 30 година живота. Регрути на одслужењу примају и новац у месечном износу који одреди министар одбране, здравствено осигурање, смештај, храну, војну одећу, обућу, накнаду путних трошкова, пише на сајту Министарства одбране.

У марту 2016. године било је планирано да се прими 665 кандидата на добровољно служење војног рока са оружјем. За добровољно служење војног рока са оружјем у мартовском упутном року пријавило се 1.195 кандидата, што је скоро двапут више од потребног броја кандидата.

Добровољци у току служења примају и новчану накнаду, у висини коју одреди министар одбране, а која је износила око 17.000 динара месечно, а из Министарства су поручили да ће накнаду повећати на 25 хиљада.

Извор:Курир
loading...
Loading...