loading...
Издвајамо Србија

Папа због Николића стиже у Србију?! — Папа Николићу нагласио да ће обићи вернике на Косову

Папа Фрања и Томислав Николић (фото:ЈуТјуб)

Папа је лично рекао Николићу да би због њега радо дошао у посету Србији, али и нагласио да би тај пут искористио и да обиђе вернике на Косову.

Баш је због ових добрих односа и одложено одлучивање о проглашавању Алојзија Степинца за светитеља, због којих Ватикан није и неће признати независност Косова”, каже извор.

Право католичке заједнице у Србији је да их посети папа Фрања и Србија би требало да испуни то основно право, изјавио је београдски надбискуп Станислав Хочевар, а на питање да ли постоји проблем и препрека за папину посету Србији, Хочевар је истакао да то морају да се питају они који о томе одлучују.

„Знате да Света столица увек жели уважити већинску цркву и државу“, рекао је он, додајући да су папа и црква много учинили за процес помирења у свету. Подсетимо, Србија је упутила позив за посету поглавару Римокатоличке цркве, али ако је судећи по програму папе за 2016. годину, он неће доћи у Београд, јер у агенди нема нигде уписано име Србија за ову годину.

Муфтија: Фрања је радо виђен у Србији!

Србијански муфтија Абдулах Нумана је истакао да је муслиманима сваки гост – драг гост. „Свака је посета, посебно папина, велика ствар и може допринети бољем разумевању међу народима, верницима”, рекао је он, додајући да би папа морао да допринесе помирењу.

Извор: Ало

loading...