Издвајамо Србија

ПРИЗНАЊЕ АГЕНТА БОШЊАЧКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ: Сарајевског Ромеа и Јулију убили су “Шеве”, да би лажно оптужили Србе!

Бивши оперативац бошњачке тајне службе АИД Един Гараплија тврди да су Бошка Бркића и Адмиру Исмић на Врбања мосту ликвидирали припадници тајне бошњачке терористичке групе “Шеве”

Они су починили бројне злочине током рата у Сарајеву, а на видело изашло и да су одговорни за убиство сарајевског Ромеа и Јулије на Врбања мосту, што је приписивано Србима.

Loading...

Един Гараплија рекао је то још је 23. априла 2002. тужиоцима Кантона Сарајево, а исказе сада објављује сарајевски “Дневни аваз”. Гараплија је сведочио како су “Шеве”, односно Неџад Херенда, који је неко вријеме био и вођа групе, са припадником “Шева” Драганом Шошићем на Врбања мосту ликвидирао млади пар Бошка Бркића и Адмиру Исмић, што су медији прогласили за смрт сарајевског Ромеа и Јулије.

– Медијима је пласирано да су убијени са српске стране. Херенда је био прецизан и рекао да су се он и Драган налазили на простору бивше зграде “Стелекса”, односно Електротехничког факултета. Замаскирани, са те позиције гађали су их на мосту кад су младић и девојка покушали да пређу на страну Републике Српске – навео је Гараплија.

Херенда је признао да је било и “снајперисања” по снагама француског Унпрофора, те да је француског војника гађао са зграде Извршног већа.

– Пуцао је кроз пролаз између Музеја и зграде Извршног већа, стварајући привид да је пуцано из окупиране Грбавице – казао је Гараплија.

Српски медији су тада јављали да су Адмира и Бошко убијени из снајпера са некадашње зграде Извршног већа, али истина није интересовала сарајевске и светске медије којима је требало да оптуже Војску РС.

Према његовим ријечима, “Шеве” су поред селективних мета, вежбале и пуцајући са сарајевских зграда и кота по Грбавици, делу града који су у рату контролисали Срби.

– Херенда је признао да је гађао “бабе у црнини”, јер је знао да се тако не носе Бошњакиње. Тада сам га питао ко је стајао иза тих наредби, он је увек на првом месту наводио другог човека АИД-а Неџада Угљена. Затим ми је рекао да су с активностима “Шева” били упознати високи полицијски званичници Бакир Алиспахић, Асим Даутбашић, Енвер Мујезиновић, па чак и војна структура, односно генерали Фикрет Муслимовић и Јусуф Јашаревић, као шеф војне безбедности – истакао је Гараплија.

 

Извор:Дневни аваз

Loading...
loading...
loading...