loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН: Хилари Клинтон је егзистенцијална претња за мир у свету, она ће започети нуклеарни рат!

Руски председник Владимир Путин је наговестио да он Хилари Клинтон види као “егзистенцијалну претњу за мир у свету.“

Хилари Клинтон је поносно гласала за рат у Ираку 2003. године и била главна по питању пада Гадафија 2011. године – радосно се смејала томе на телевизији након чињенице да је једном руком гурнула Либију у ратну зону екстремиста, пише “Тхеантимедиа.орг”

Ово је, у очима руске власти, посебно забрињавајуће с обзиром да је Клинтонова била та која је убедила Русију да не користи своје право вета на Савету безбедности Уједињених нација да заустави напад НАТО-а на Либију; обећала је да такозвана “зона забране летења“ неће бити коришћена у наставку промене режима.

Руски председник Владимир Путин је био веома критичан према мотивима НАТО-а када је постало јасно да су снаге НАТО-а, заиста, означиле Гадафија као војну мету, постављајући важно и неопходно питање: “Ко је НАТО-у дао право да убије Гадафија?“ Нако што је Гадафи убијен на улицама Сирта, Путин је рекао:

“Цео свет је видео да је убијен; сав у крви. Да ли је то демократија? И ко је то урадио? Дронови, укључујући и америчке, пуцали су на његову аутомобилску пратњу. Затим су га командоси – који нису требали бити тамо – довели до такозване опозиције и екстремиста и убили га без суђења. Ја не кажем да Гадафију није требао доћи крај, али то је требало оставити народу Либији да одлучи кроз демократски процес.“

Јасно је да је Русија била веома разочарана што је тзв. зона забране лета у Либији искоришћена да поткопа међународни правни процес и збаци лидера једне суверене нације – нешто што је она могла спречити на Савету безбедности уз употребу свог вета, да их Хилари није убедила у супротно. Накнадни смех Клинтонове на ово флагрантно кршење међународног права је шамар за руску владу, која наставља да се залаже за снажнији радни однос са САД и повратак класичном међународном праву.

Стога Русија види Клинтонову не само као ментално нестабилног кандидата, него и као некога ко би могао постати председник који би погазио све претходне председнике коначно повлачећи окидач на Русију.

Према речима Клинтона Ерлиха, јединог Западног истраживача на Московском државном институту међународних односа Министарства иностраних послова Русије:

“Москва види бившу државну секретарку као егзистенцијалну претњу. Руски стручњаци за спољну политику, које сам консултовао, не гаје ни најмање поштовање према Клинтоновој.“

Док је Трамп покупио комплименте руског председника и тврдио да ће ближе сарађивати са Русијом, Клинтонова је наставила своју насилну политику и непријатељство према Путину. Само прошлог месеца, она га је назвала “кумом десног крила, екстремног национализма.“ Као што је истакао магазин Фореигн Полицy, то је био покушај да увреди Путина користећи његове речи.

Клинтонова се даље наругала похвалама које је Доналд Трамп добио од Путина називајући их “непатриотским“ и “застрашујућим,“ тврдећи да Трампова лагодност са Путином може да представља опасност за америчку националну безбедност. Изгледа да је Америци потребно да им Русија заувек остане непријатељ. Ако је то случај, када ће се онда Хладни рат званично завршити? Под Клинтоновом неће никада.

Неповерење Русије према Клинтоновој иде даље од саме телевизијске затупљујуће забаве. Русија је свесна амбиција Клинтонове да претвори Сирију, једног од најзначајнијијх руских стратешких савезника на Блиском истоку, у нову Либију. Стога Путин активно ради на борби против ових настојања, директном војном интервенцијом у Сирији.

Колико далеко ће Клинтонова ићи овим путем је застрашујуће нејасно с обзиром да под садашњим председником, ваздушне снаге САД-а су само гранатирале сиријску војску, која је у то време била ангажована у борби против ИСИС-а. У нападу САД-а је убијено више од 60 сиријских војника, а рањено више од 100. Ако Обама, као добитник Нобелове награде за мир, у суштини пружа ваздушну заштиту ИСИС-у, шта ће Хилари Клинтон покушати на земљи у Сирији?

Имајући у виду да је у интересу Русије да се осигура да следећи председник САД-а не буде потенцијално нестабилни заговорник рата, могло би бити неке истине иза тврдње о руском мешању у америчку политику.

Ако је тако, можете ли да их кривите?
Извор:Wебтрибуне.рс

loading...