loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН ЈЕ НА ВРЕМЕ ЗАШТИТИО ДЕЦУ ОД ОВЕ БОЛЕСТИ: Закон о забрани геј пропаганде!

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Руски председник Владимир Путин потписао је у јуну 2013. године Закон о забрани геј пропаганде који има за циљ заштиту деце и младих.

Законом су предвиђене казне до 200.000 рубаља (6.700 долара) због „пропагирање нетрадиционалних сексуалних односа“ међу малолетницима, путем медија и интернета.

Предвиђено је да се казни пропаганда која код младих може да доведе до „искривљеног разумевања“ да су хомосексуални односи и хетеросексуални односи „друштвено једнаки“, образложено је у закону.

Западни медији су покушали да прогласе ово забраном и прогоном хомосексуалзима, међутим то није тачно имајући у виду да Русија не забрањује хомосексуализам. Пропаганда је забрањена на местима где она може допрети до деце и младих особа попут јавних места, медија, интернета.

Геј параде и геј скупови могу да се одржавају, али не на јавним местима већ на локацијама где их неће видети деца, тј. само пред одраслим људима. Ово аутоматски искључује центар града као могућу локацију.

Суштина Закона је да спречи индокртринацију деце  да је упражњавању секса са особама истог пола нормално и пожељно понашање, објаснили су руски стручњаци.

Након доношења закона, руска полиција је у више наврата спречила покушаја промо окупљања особа које упражњавају секс са особама истог пола а неколико људи је и кажњено на основу овог закона. На једном скупу чак су ухапшени и чланови Европског парламента из ЕУ који су дошли да подрже руске хомосексуалце.

Још 2013. године Српски народни покрет Наши превео је руски закон и позвао да он буде донет и у Србији. Са истом иницијативом је касније изашло и неколико опозиционих странака али предлог никад није стављен на дневни ред Скупштине Србије.

 

Извор:Правда

loading...