loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН ЈЕ НАЈМОЋНИЈИ ПРЕДСЕДНИК НА СВЕТУ: Запад нема чиме да уплаши Путина

Владимир Путин (фото:ЈуТјуб)

Русија није толико посвећена укидању санкција као што мисле многи у Украјини и на западу, сматра политиколог Михаил Погребински.

-Једна од озбиљнијих грешки украјинских и западних политиколога је мишљење да Русија спава и само чека да се укину санкције. Тамо је већ ојачала група лобиста који се залажу против укидања санкција. За њих је укидање санкција катастрофа а они су довољно утицајни- рекао је Погребински.

Они на пример почињу да раде нешто што до тад нису радили. Русија је раније увозила свиње сад их узгаја све захваљујући санкцијама.

Руководство Русије су рационални људи који себи постављају питање могу ли санкције бити укинуте у потпуности или само главне?

Најважнији је приступ финансијским ресурсима а њима управљају Американци. А они говоре да док је Крим у саставу Русије санкције неће бити укинуте.

Руско руководство схвата да су најопасније санкције финансијске, које је тешко укинути. Међутим оне стварају проблем само кад се говори о приступу супертехнологијама, а њима ни раније није био омогућен приступ. Према томе нема разлога за страх. А што се осталих санкција тиче с њима се може живети можда и боље него без њих.

-Уместо тога већ идуће године ће омекшати санкције јер је то потребно и Европи- рекао је овај експерт за Ukrlife тв.

 

Извор: srb.news-front.info