loading...
Издвајамо Русија Србија

ПУТИН ЈЕ САВЕЗНИК СРБИМА! — Путин поручио свима: Републику Српску ћу да браним свим силама

Аналитичари који су добри познаваоци прилика објашњавају да руски председник већ годинама штити српски ентитет у Босни и Херцеговини од Запада, који упорно провоцира сукобе, прети хапшењем Милорада Додика, а све у циљу да се уништи Република Српска.

У више наврата до сада Москва је показала да не жели да ускрати подршку РС. Недавно се у Сарајеву једино руски амбасадор Петар Иванцов од свих чланица Савета за имплементацију мира није успротивио референдуму. На иницијативу Путина уложен је и вето на резолуцију у Сребреници у УН, који је предложила Велика Британија.

Руски аналитичар Владимир Зотов каже да ће Русија стати иза Српске и да нема дилеме да је Путин одлучан да је одбрани свим силама.

-Сигуран сам да председник Русије неће оставити Српску на милост и немилост Западу, који ради на уништењу РС. У случају испровоцираних сукоба са бошњачке стране, Русија би и војно помогла РС. Путин ће Додику пружити дипломатску и политичку подршку у случају избијања конфликта зато што поштује међународне принципе.

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић тврди да ће Москва стати иза РС.

-У случају да дође до рата, Русија ће и оружјем заштитити Српску. Тензије око референдума дижу међународна заједница и Бакир Изетбеговић. Став Русије је јасан и чврст, народ у РС треба демократски да се изјасни, објашњава он.

Сигуран ослонац
Додик је у неколико наврата истицао да је једино Русија остала доследна поштовању Дејтона.

Извор: Српски Телеграф