Издвајамо Русија Србија

ПУТИН ЈЕ САВЕЗНИК СРБИМА! — Путин поручио свима: Републику Српску ћу да браним свим силама

Аналитичари који су добри познаваоци прилика објашњавају да руски председник већ годинама штити српски ентитет у Босни и Херцеговини од Запада, који упорно провоцира сукобе, прети хапшењем Милорада Додика, а све у циљу да се уништи Република Српска.

У више наврата до сада Москва је показала да не жели да ускрати подршку РС. Недавно се у Сарајеву једино руски амбасадор Петар Иванцов од свих чланица Савета за имплементацију мира није успротивио референдуму. На иницијативу Путина уложен је и вето на резолуцију у Сребреници у УН, који је предложила Велика Британија.

Руски аналитичар Владимир Зотов каже да ће Русија стати иза Српске и да нема дилеме да је Путин одлучан да је одбрани свим силама.

-Сигуран сам да председник Русије неће оставити Српску на милост и немилост Западу, који ради на уништењу РС. У случају испровоцираних сукоба са бошњачке стране, Русија би и војно помогла РС. Путин ће Додику пружити дипломатску и политичку подршку у случају избијања конфликта зато што поштује међународне принципе.

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић тврди да ће Москва стати иза РС.

-У случају да дође до рата, Русија ће и оружјем заштитити Српску. Тензије око референдума дижу међународна заједница и Бакир Изетбеговић. Став Русије је јасан и чврст, народ у РС треба демократски да се изјасни, објашњава он.

Сигуран ослонац
Додик је у неколико наврата истицао да је једино Русија остала доследна поштовању Дејтона.

Извор: Српски Телеграф

Loading...
loading...

2 Comments

Click here to post a comment

  • Vučićevi prijatelji eu i ameri preko Bajdena prijete novim ratom, Vučić po njihovoj naredbi protiv referenduma u Republici Srpskoj a po nalogu istih priznao granicu s Kosovom. http://net.hr/danas/svijet/2018-pocinje-novi-rat-na-balkanu-dodikov-referendum-mogao-bi-biti-okidac-novog-krvavog-sukoba-u-bivsoj-jugoslaviji/ , Srbijom godinama vršljaju hrvatski špijuni dok nesposobnoj VBA i BIA trebaju godine da ih otkriju da im to nisu dojavili Rusi špijuni su mogli mirno raditi do smrti. Srpska preduzeća,i njive su u rukama Hrvata, Srbi se hrane iz hrvatskih trgovina širom Srbije. U Srbiji latinica na svakom koraku uz zastave Hrvatske sve evropski demokratski. U isto vreme Vučiću ne smeta šta Srbi nemaju ćirilicu, struju, puteve ni vodu u XXI stoleću u privremeno okupiranoj Krajini i Hrvatskoj. Priznaje sva prava šiftarima, Hrvatima i bošnjacima osim Srbima za koje ne priznaje ama baš nikakova prava i za nas po njemu ne vredi domokracija? Kakav je čovek koji sluša strane gazde a ne svoj narod svi znamo, ali narod je najviše kriv jer narod ćuti ili čeka da nas Rusi oslobode nametnute vlasti na lažiranim izborima u Srbiji.

  • Поред Специјалне антитерористичке руске јединице у Српској било би потребно да Русија врати свој батаљон у Брчко у саставу СФОР-а. Има право по одлуци СБ УН и по мировном Дејтонском споразуму. тада бисмо ми у Српској мирније спавали.

Loading...