loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН ОБЈАСНИО: “Можемо да вас уништимо за пола сата и то је једини разлог што Вашингтон жели да има однос са Москвом!”

Владимир Путин може да уништи Америку за мање од пола сата, упозорили су јуче медији у САД, цитирајући претњу руског председника изречену на једном банкету у Москви још 2011.године.

Американци страхују да би Путинова претња уништењем могла да се оствари након што је Пентагон убио и ранио укупно 162 сиријска војника.

Путин се овако обратио Американцима: Питате ме да ли ћемо се променити. Лопта је у вашем дворишту. Да ли ћете се ви променити?- пише Бизнис Инсајдер цитирајући делове књиге „Руско-кинеска осовина: Нови Хладни рат и америчка криза вођства“.

Путин је критиковао намеру САД да поставе антиракетне системе у Европи, сматрајући то претњом руској безбедности.

– Једини разлог зашто Вашингтон жели да има однос са Москвом је тај што Русија може да уништи Америку за пола сата или мање- навео је Путин 2011, а пренео Бизнис Инсајдер.

Изјаву руског председника пренели су водећи амерички медији сматрајући да су односи између Москве и Вашингтона гори него у време Хладног рата и да би сукоб врло лако могао да избије.

Дејли мејл извештава да је Русија веома бесна због америчког бомбардовања сиријске војске а нарочито што се то десило у време примирја.

– Америчко мешање у послове земаља на Блиском истоку завршило се уништењем тамошњих националних институција и начина живота тих људи. Уместо тријумфа демократије и напретка, добили смо насиље, сиромаштво и социјалну катастрофу – истакао је Путин прошле године.

 

Извор:Информер