Издвајамо Русија

ПУТИН ПРОТЕРАО 100 СТРАНИХ НВО: Прогласио их за опасне шпијуне, ШТА СРБИЈУ СПРЕЧАВА ДА УРАДИ ИСТО?!

Кремљ у уторак забранио Левада центар, који је радио за Американце. То је само једна од невладиних организација које су затворене јер се финансирају из иностранства и које су означене као страни агенти.

Руски председник Владимир Путин протерао је из своје земље све невладине организације (НВО) које се финансирају из иностранства, означивши их као шпијунске.

Он је на листу непожељних организација ставио бар 100 њих и забранио њихов рад, а последња у низу је Левада центар, агенција за истраживање јавног мњења, која је забрањена у уторак.

Страни плаћеници

Руско Министарство правде навело је да је приликом ненајављене провере докумената установљено да Левада центар делује као страни агент, али није износило више детаља.

Међутим, руска штампа је објавила да је Центар, који носи име по првом руском професору социологије Јурију Левади, добијао паре од Американаца за истраживања која штете Русији.

– Левада центар је имао везе са америчким универзитетима „Колумбија“ и „Џорџ Вашингтон“. Спроводио је истраживања у интересу тих универзитета и за то, само ове године, добио скоро 120.000 долара. Такође, Центар је сарађивао са страним организацијама за испитивање јавног мњења, попут Галупа, Морија и Ипсоса – наводе руски медији.

Међутим, руководиоци Левада центра кажу да је њихова организација радила заједничка истраживања са америчким универзитетима, а не за њих, и да за то није добила паре. Они тврде да је одлука руских власти политички мотивисана уочи парламентарних избора 18. септембра.

– Стављени смо на списак страних агената јер смо урадили анкету о популарности владајуће Јединствене Русије. Резултати су показали мању подршку грађана тој Путиновој странци, она је пала са 39 на 31 одсто. То је био узрок или повод проглашења Левада центра шпијунском организацијом – навео је директор Центра Лев Гудков за ТВ Дожд.

Упркос томе што су из Левада центра најавили да ће наставити свој рад, према руским законима то није могуће, јер га регулише закон о непожељним организацијама у Русији, усвојен 2015, који представља допуну закона из 2012. о страним агентима.

Према наводима тих закона, главни руски тужилац у сарадњи с министарством спољних послова прави листу непожељних страних организација које раде против Русије. Кад је организација препозната као непожељна, замрзава јој се сва имовина у Русији, затварају канцеларије и забрањује дистрибуција било каквих пропагандних материјала.

Међу НВО које је Путин досад затворио су и Отворено друштво америчког милијардера Џорџа Сороша, познато по финансирању обојених револуција. Такође, затворен је и Међународни републикански институт, којег је финансирао амерички сенатор Џон Мекејн.

Престала је са радом и хуманитарна организација Доктори без граница, некадашњег француског министра здравства Бернара Кушнера, за коју се сумња да је била умешана у продају органа широм света, па и вађење органа Србима са Косова. Угашен је и амерички Карнеги центар у Москви, као и међународне организације Хјуман рајтс воч и Амнести интернешенел.
Национални интерес

Аналитичари кажу да је гашење страних НВО у Русији оправдано

– Те организације, које се баве људским правима, ширењем демократије и ненасилног отпора, обично су параван за подривање друштвеног система и рушење власти. Један од добрих примера за то је Сорошева фондација Отворено друштво, која је јавно преузела заслуге за свргавање режима широм света, укључујући оне у Србију и Украјини. Владимир Путин не може да дозволи да му страни плаћеници вршљају по земљи, да покушају да изведу револуцију и баце Русију на колена како би САД ставиле шапу на њу – објашњава руски политиколог Јуриј Волданов.

Он додаје да Путин затварањем шпијунских НВО брани националне интересе земље и руског народа.

Неке од забрањених организација

1. Отворено друштво Џорџа Сороша, одговорно за извођење обојених револуција по свету
2. Национална задужбина за демократију, финансирана из САД
3. Међународни републикански институт, чији је председник амерички сенатор Џон Мекејн
4. Национални демократски институт, финансиран из САД
5. Фондација Мекартур, са седиштем у САД
6. Фридом хаус, коју финансира директно америчка влада
7. Фондација образовање за демократију, финансирана из Пољске
8. Украјински светски конгрес, са седиштем у Канади
9. Карнеги центар, са седиштем у САД
10. Хјуман рајтс воч, са седиштем у САД
11. Амнести интернешенел, са седиштем у Британији
12. Доктори без граница, Бернара Кушнера, за које се сумња да су продавали органе широм света, па и вадили органе Србима на Косову
13. Левада центар, радио за америчке институте

 

Извор:Београд.ин

Loading...
loading...

2 Comments

Click here to post a comment

  • Specijalan rat za globalističku kontrolu nad ostalim delom sveta oranizovale su V.Britanija i SAd UZ aktivnu pomoć lepeze polutajnih vladara iz senke čije ime danas nikome nije nepoznato.Putin je na najjednostavniji mogući način objasnio kako deluju te zapadne sile i danas je svakome u Srbiji razumljivo zašto Rusija rešava tu pošast po svoju bezbednost, a Srbija u svim do sada garniturama vlasti ne moze Biserkama , Kandićkama,i ostaloj plaćenoj plejadi NVO bagre da stane na put i jednostavno kaze;IŠ!Zato što Srbija jednostavno nije u potpunosti suverena zemlja,i mora da sluša gospodare sa zapada koji ih kao marionete ucenjuju gubitkom vlasti,imetka pa i života</setimo se sluačaja Djindjič</Nešto krupno mora da se dogodi da narod u Srbiji i ljudi koji se usudjuju da njime vladaju shvate da ako izgubimo nezavisnost i dozvolimo da nas u šaci drži zapadna agresivna alijansa da se više nikada nećemo povratiti iz te zavisnosti i da ćemo kao nekad davno u doba Turaka opet postati raja i čekati narednih 500 godina do slobode.Zato svaki razuman Srbin treba da moli BOGA DA RUSIJA OJAČA DO TE MERE, kada nam neće biti potrebna igra na dve sahovske table, već da ćemo potražiti oslonac tamo gde je to i logično i prirodno i jedino spasonosno a to je pravoslavna Rusija i njeni saveznici ma gde oni bili.Svet je došao do ivice konačnog raspleta.Više nema načina da se opstane sem hrabre odluke -kom će mo se privoleti carstvu ili zemaljskom gde i dalje vlada Globalizam ILI nebeskom gde se još veruje u BOGA i nadmoć duha nad materijom.

  • Sta sprecava Srbiju!? A vi kao neznate. Pa proverite. Sprecavaju strani placenici i spijuni iz vlade. Ko u vladi ima a da neradi za nekog van Srbije. Budite ljubazni pa nam javite. Ni u opoziciji na nasu zalost nije mnogo bolje. Trebaju nam isterivaci djavola, pa bi nam mozda neko i ostao.

Loading...