loading...
Издвајамо Русија

Руси направили специјално борбено возило за брзо уништавање НАТО трупа! (ВИДЕО)

Радови на стварању најновијег борбеног возила БМД-5 су завршени у Русији.

То је речено на међународном војно-техничком форуму “Арми-2016,“ од стране представника Волгоградског тракторног завода, пишу РИА новости.

Извор Агенције је напоменуо да су у обликовању машине програмери вођени трендовима који су настали у земљама НАТО-а и источне Азије. Што значи да ће нови руски БМД бити борбено возило на предњи погон са посадом смештеном у оклопном трупу.

Саговорник је објаснио да су основе узете од БМП-3 “Драгоон.“ Ново возило ће имати исти борбени одељак са 30-милиметарским топом и 100 мм лансером са “Фалцон“ знаменитостима, опремљено даљиномерима, као и телевизијом и каналима са термо сликом.

Истовремено, по идеји програмера, сва посада и трупе ће бити смештене унутар кућишта, иза одељка трансмисијског мотора, што ће обезбедити додатну заштиту.

Повећан обим усељивости возила олакшава кретање посаде и војника, као и смештање личних ствари. Велики отвор на задњем делу омогућава брз и безбедан излаз кроз отворене рампе, рекао је стручњак.

Подсетимо се да је БМП-3М “Драгоон“, који је представљао основу за развој нових возила основан у “Специјаном бироу дизајна машиноградње“ који је део компаније “тракторног завода“. Његов агрегат је четворотактни мотор типа УТД-32 са капацитетом од 816 коњских снага са турбо пуњачем.

Осим борбеног модула “100+30“, “Драгоон“ је опремљен са комплексом активне заштите “арена-е“, која обезбеђује заштиту од непријатељских пратећих и непратећих анти-тенковских ракета и граната.

Систем контроле паљбе омогућава да аутоматски детектује, прати и нападне мете у покрету. Распон распознавања мета као што је тенк је 4.500 метара.

 

Извор:Wебтрибуне.рс