loading...
Издвајамо Србија

РУСИ ПОДРЖАВАЈУ СРБЕ! — Руски амбасадор у БиХ: Верујем да ће бити референдума у РС

Петар Иванцов (Фото:Амбасада Руске федерације у БиХ)

Амбасадор Руске Федерације у Босни и Херцеговини Петар Иванцов изразио је уверење да ће у Републици Српској 25. септембра, и поред става Савета за имплементацију мира, бити одржан референдум о Дану Републике.

Руски амбасадор сматра да је у основи проблема о референдуму намера да се народ у Републици Српској лиши могућности да празнује свој национални празник.

Иванцов је подсетио да је Русија издвојила своје мишљење из изјаве амбасадора Савета за имплементацију мира (ПИК), јер су једнострана решења, која штете једној половини БиХ, неприхватљива.

Потврдио је да је унутар самог ПИК-а било различитих мишљења, не прецизирајући које су то земље поред Русије имале резерву према позиву властима у Српској да не одрже референдум, јавила је Радио-телевизија Републике Српске.

Иванцов није коментарисао ставове и понашање својих колега током седнице ПИК-а одржане у уторак, али је навео да су се разишли без постигнутог консензуса.

„Нисмо се договорили. Ми крећемо од полазишта да не може бити једностраног приступа, да решење које штети једној страни није прихватљиво“, закључио је руски амбасадор.

 
Извор: rs.sputniknews.com

loading...