loading...
Издвајамо Русија

РУСИЈА: Централни војни округ први пут тестирао С-400

У Централном војном округу у Русији данас је одржана војна вежба уз коришћење противваздушног система С-400.

Противваздушна одбрамбена јединица руског Централног војног округа успешно је погодила симулирану мету велике брзине помоћу покретног ракетног система земља—ваздух С-400 на војној вежби на руском Далеком истоку, изјавио је помоћник команданта округа пуковник Јарослав Рошчупкин.

„Противавионски ракетни пук Централног војног округа, који је добио системе С-400 ’Тријумф‘ пре годину дана, успешно је извео борбена лансирања у оквиру заједничке вежбе ваздухопловства и снага противваздушне одбране на полигону Телемба у Републици Бурјатији“, рекао је Рошчупкин.

Лансирано је укупно шест ракета које су погодиле неколико мета велике брзине, међу којима је била и ракета „кабан“, која се кретала по равној балистичкој путањи брзином од 1.200 метара у секунди на висини од 45 километара.

Ове вежбе биле су прве у Централном округу у којима је коришћен систем С-400. С-400 „Тријумф“ је ракетни систем противваздушне одбране који интегрише мултифункционални радар, систем аутономног откривања и циљања, противракетне системе, лансере и командни и контролни центар. Систем је у стању да испаљује три врсте ракета које могу да униште ваздушне циљеве на кратком и врло дугом растојању.

Извор:rs.sputniknews.com