Издвајамо Свет

РУСКА И СИРИЈСКА АВИЈАЦИЈА ТЕРОРИШУ ЏИХАДИСТЕ У АЛЕПУ: Запад захтева хитну обуставу ових акција! (ВИДЕО)

Преко две стотине ваздушних напада погодило је стамбене делове источног Алепа у претходна два дана, преносе побуњенички извори.

Како наводи Си-Ен-Ен, процењује се да је у тим нападима, до сада, живот изгубило око 100 људи.

Тим поводом обратио се и генерални секретар УН-а Бан Ки Мун који је рекао да “ваздухопловна офанзива сиријске војске у којој се користе запаљиве и против-бункерске бомбе у густо насељеним подручјима може водити према одговорности за ратне злочине”.

Он је позвао на смиривање војне акције и упозорио да је Алепо сада под најинтензивнијим бомбардовањем од почетка конфликта у Сирији, додавши да је ово “црни дан за посвећеност светске заједнице заштити цивила”.

Бан Ки Мун је у закључку свог обраћања затражио од међународне заједнице да се уједини и да “каже да неће толерисати употребу оружја по цивилима”.

Да подсетимо, сиријски напад на Алепо започео је у петак рано ујутру, након што је Сиријска армија званично прекинула режим примирја и издала упозорење цивилима да се повуку из делова града који ће бити на удару руске и сиријске авијације и сиријске артиљерије.

Сиријски војни врх редовно шаље слична упозорења цивилима, а понуђен им је безбедан пролаз на територију под контролом владиних снага.

Америчка јавност предвођена најјачим медијским кућама ове земље, сада захтева оштрију реакцију своје дипломатије, а сиријско-руску акцију у Алепу назвају “великим поразом америчке дипломатије”.

Извор: Правда

loading...
Loading...