loading...
Издвајамо Свет

Руске ракете масакрирају америчко-израелске тенкове у Сирији! (ВИДЕО)

У протеклих неколико дана, терористи ИСИС-а су објавили неколико видео снимака да којима се виде руске ракете како се користе за уништење турских тенкова америчке производње у Сирији.

Према речима стручњака, М60Т тенкови су уништени руским 9М133 “Корнет“ ракетама.

У објављеном снимку, прецизни удари антитенковске ракете доводе до паљења и детонације муниције М60Т тенкова, истих оних модела који су унапређени од стране израелског пројекта Сабра Мк.ИИ на М60 Паттон тенковима америчке производње.

Као што је објављено 9. септембра, прес служба турске војске је саопштила да су тројица турских војника погинула а један рањен у Сирији када је тенк погођен од стране екстремиста. На другом снимку, два тенка су уништена истог тренутка.

Раније, 6. септембра, два турска војника су погинула а 5 их је рањено у бици код села Ал-Вакуфа у покрајини Алепо у Сирији. Терористи су користили антитенковске ракете да униште 2 турска тенка која су пружала подршку за напад банди “слободне сиријске војске“ на позиције ИСИС-а западно од Еуфрата. Екстремисти слободне сиријске војске су такође изгубили неколико људи, укључујући погинуле и рањене.

Сабра Мк.ИИ “Кактус“ је тешки тенк развијен у периоду од 2002-2005. године од стране израелске компаније Израелска војна индустрија модернизацијом америчког М60А3. Израелци су израдили тежи оклоп, динамички систем одбране, екране за праћење, моћнији мотор и нови пренос. Такође је опремљен са 12,7 мм М85 митраљезом.

Цев тенка је опремљена изолационим омотом. Упркос свему томе, Израелци нису успели да створе високо ефикасан тенк за савремене услове. Свих 170 произведених Сабра тенкова је купљено од стране Турске.

Од 24. августа Оружане снаге Турске спроводе незаконите операције “Еуфрат штит“ у северној Сирији, чија је сврха протеривање курдске снаге и ИСИС банде из северне Сирије.

 

Извор:Wебтрибуне.рс

loading...