loading...
Издвајамо Русија

РУСКИ АВИОН ЈЕ НАЈБОЉИ НА СВЕТУ а сада добија и најопаснији топ на свету! (ВИДЕО)

Обједињена авиастројтељна корпорација (ОАК) објавила је снимак теста аутоматског топа који ће бити монтиран на њихов авион пете генерације Т-50 ПАК ФА.

Кратак снимак јасно приказује моћ новог оружја које тренутно носи име 9-А1-4071К, у тесту монтираног на постоље које симулира труп суперсоничног авиона.

Топ калибра 30мм, према наводима произвођача, способан је да пробије готово све познате оклопе, а може да испаљује и муницију са експлозивним и запаљивим пуњењем, , преноси РТ.

Претходна верзија овог топа, ГШ-30-1, тешка је свега 50 килограма што га чини најлакшим авионским топом на свету, а испаљује невероватних 1.800 зрна у минуту. Топ користи јединствени систем хлађења који спречава детонацију унутар зарејаног спремишта.

Ефективни домет топа је 200 до 800 метара према метама у ваздуху, а 1.200 до 1.800 метара против мета на земљи.

У комбинацији са најсавременијим ласерским нишанским системом, стручњаци тврде да је ово један од најпрецизнијих и најубојитијих авионских топова на свету.

Неуобичајено је да један део опреме која ће бити укључена у ПАК ФА буде презентована на овај начин. Могуће је ова презентација својеврсна порука западним “колегама” који производе ловац пете генерације Ф-35, чија је производња неколико пута померана због неисправности уграђеног топа. Овај технички недостатак америчког ловца и даље није решен.

Серијска производња Т-50 ПАК ФА требало би да почне већ у првим месецима 2017.

 

Извор:Правда