Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗАН ЗАХТЕВ ЖЕНА У ЦРНОМ: Ово ће разбеснети сваког СРПСКОГ ПАТРИОТУ!

loading...

Организација Жене у црном оценила је данас да се добровољно служење војног рока третира као тема о којој шира јавност не може да искаже свој став, и захтевају да се спречи продужење војног рока, а да све расправе о издвајању буџетског новца буду јавне.

Како се наводи у саопштењу, продужетак добровољног служења са три на шест месеци и повећање накнаде резервистима забележиће се као успех Владе Србије у смањену незапослености, јер ће се тако збринути још један број грађана.

„Узнемиреност изазива и намера војних власти да, након основне и специјалистичке обуке, још месец и по дана спроводе такозвану ‘колективну обуку’. Одсуство информација и контроле оружаних снага подстиче наше сумње у то да је реч о својеврсном испирању мозга, у режији војног врха, што је у блиској прошлости имало катастрофалне последице“, наводи се у саопштењу.

Организација сматра и да се на тај начин из врха Војске Србије шаље порука да постоји могућност да се обавезно служење војног рока врати, што би био „катастрофални корак уназад“.

 

Извор: Н1

Loading...
loading...
loading...