Издвајамо Србија

СНИМАК КОЈИ ЈЕ ПОКРЕНУО БУРУ У НОВОМ САДУ: Комунална полиција не дозвољава жени да оде са пијаце (ВИДЕО)

Након инцидента на Футошкој пијаци у Новом Саду, када је комунални полицајац покушао да спречи Новосађанку да се удаљи са пијаце, а која их је, како тврде у комуналној полицији вређала, ипак ће бити спроведена контрола како би се утврдило да ли су полицајци прекршили своја овлашћења.

Снимак инцидента, који се појавио јуче на друштвеним мрежама, поново је изазвао негативне реакције на рад комуналне полиције.

Наиме полицајци су поред пијаце покушали да задрже једну Новосађанку која је пре тога, како су навели очевици, покушала да заштити продавачицу цвећа коју су контролисали комунални полицајци.

Начелник новосадске комуналне полиције Мирослав Лакетић каже за „Блиц“ да ће бити спроведена контрола рада спорне патроле.

Он додаје да су полицајци док су радили на терену „били ометени“, те да су претрпели вербалне увреде када су покушали да легитимишу Новосађанку.

– Она је одбила да пружи на увид личну карту, а како би поступак био спроведен на ефикасан начин, позвана је и патрола надлежне полицијске испоставе. Међутим, она се оглушила о усмено наређење патроле да сачека службенике полиције и, гурајући комуналног полицајца, напустила је лице места – каже Лакетић.

Он додаје да комунални полицајци имају статус службеног лица, те да ће и поступак контроле бити спроведен у складу са законом.

На снимку се види да комунални полицајац држи бицикл Новосађанке како не би отишла са лица места, а потом јој својим телом блокира пролаз, међутим жена на крају одлази, док комунална полиција остаје на лицу места.

 

Извор: М. Станић, Блиц

 

loading...
Loading...