loading...
Издвајамо Србија

СРБИ НА ОВО НИКАДА НЕЋЕ ПРИСТАТИ! — ЕУ захтева од Србије: Гејевима у Србији хитно дозволити усвајање деце

"Парада поноса" (фото:ЈуТјуб)

Само дан после одржавања геј параде, Европска унија захтева од државе Србије да најкасније до краја 2017. дозволи педерима и лезбијкама да усвајају децу!?!

Како тврде обавештени, Брисел већ неко време пред Србију поставља овај бизарни захтев, а он је поново актуелизован јуче, дан после педер-бала у центру Београда.

– Порука више западних дипломата јесте да Србија мора да искористи ‘добру атмосферу’ после геј параде и максимално убрза доношење закона о праву ЛГБТ парова на усвајање деце – преноси саговорник  из Владе Србије.

Засад противуставно

Наша држава ће, како се наводи, најпре бити принуђена да у законодавство унесе појам „регистрованих партнерстава“, који регулише имовинске односе међу партнерима, како хетеросексуалним, тако и хомосексуалним. То ће бити први корак ка потпуној легализацији истополних бракова.

Проблем је, међутим, што бриселски ‘педерски ултиматум’ директно гази Члан 62 Устава Србије, који дословце каже да се „брак закључује на основу слободно датог пристанка мушкарца и жене пред државним органом“.

– Све и да се, због захтева Брисела, промени Устав, а то је јако тешко, ми као друштво нисмо спремни на такав искорак. То, наравно, одлично знају у врху ЕУ и зато је ово још један политички притисак на Владу. Иако смо већ три пута организовали геј параду, без иједног инцидента, сад нам траже још више и више… – подвлачи саговорник.

Министар за социјална питања Александар Вулин каже да не зна за такав захтев Брисела, али да он свакако изискује промену Устава.

– Са или без захтева ЕУ, за реализацију овога морали бисмо прво да променимо Устав. У сваком случају, мој став као министра задуженог за породичне односе је познат, брак је заједница мушкарца и жене! – категоричан је Вулин, док, с друге стране, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић тврди да ЕУ не тражи од нас озакоњење права геј парова на усвајање деце.

Психолог Зоран Миливојевић истиче да усвајање таквог закона може изазвати бурне реакције јавности.

– Цела та ствар је доста контроверзна. Истраживања су показала да су деца коју усвоје хомосексуални парови током одрастања често пролазила кроз подсмевање и малтретирање околине. За ту причу, која може имати јако негативне последице, јако је важан културни контекст. Не знам колико је наше друштво спремно за то – напомиње Миливојевић.

Гејеви нису приоритет

И социолог Милан Николић сматра да је читава прича о правима ЛГБТ популације „мало претерана“.

– Има далеко значајнијих социјалних и економских проблема у овом друштву од тога хоће ли се истополним партнерима дозволити да усвајају децу. О овоме се прича зато што постоји јак геј лоби, који такве теме поставља као приоритет, иако оне то никако нису. Гејевима нису угрожена људска права у мери колико се о томе говори. Притом, имају своје људе у врху система… – закључује Николић.

Долче и Габана против ‘геј усвајања деце’ Најпознатији геј пар на свету модни креатори Доменико Долче и Стефано Габана жестоко су се успротивили томе да ЛГБТ особе усвајају децу. Они су у марту 2015. изјавили да прихватају једино „традиционално схватање породице“.

– Рађају те мајка и отац, или би бар тако требало да буде – рекао је Долче, на шта се надовезао Габана:

– Породица није модни крик, у њој постоји необјашњив осећај припадности.

 

Извор:  Информер

loading...