loading...
Издвајамо Русија

УНИШТИТЕЉ: Нови руски авион наоружан ласером

Нови руски авион А-60 који прави концерн „Радио-електронске технологије“ биће наоружан ласером који ће моћи да погоди све објекте непријатеља, рекао је заменик генералног директора компаније Владимир Михејев.

„Он ће имати прецизну навигацију, јер, да би уски зраци оружја овог авиона погађали мете, посада мора са високом прецизношћу да одреди место објекта у простору“, рекао је Михејев.

Он је објаснио да је ласерско оружје у авиону прилично опасно и за саму посаду и да ће зато бити израђени и специјални заштитни системи.

„Ми схватамо да електроника у авиону мора даље да се развија у складу са задацима којима је намењена. Пошто ће авион носити снажне ласере, морамо да обезбедимо све системе за заштиту од утицаја овог оружја“, објаснио је он.

Осим тога, авион ће бити опремљен моћним одбрамбеним авионским системом, пошто ће, по мишљењу Михејева, на А-60 „бити усмерена најновија средства за поражавање непријатеља“. „Мислим да ће се на њему налазити комбиновани систем за радио-електронску борбу са елементима ’Витебска‘ и ’Хибин‘, и читав низ других система за ефикасну заштиту“, закључио је Михејев. Раније је извор у индустрији оружја изјавио да Русија ради на стварању авиона опремљеног ласерским оружјем нове генерације.

Извор:rs.sputniknews.com
loading...