Издвајамо Србија

Влада Републике Србије званично подржала содомите и одржавање содомитске параде у Београду!

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић истакла је данас да пружа подршку организаторима Параде поноса, ЛГБТ заједници и свим добронамерним грађанима који буду учествовали на овогодишњем Прајду.

Loading...

Како је објављено на сајту министарства, Брнабић је са представницима Организационог одбора Параде поноса, који су јој упутили позив за учешће у шетњи, која ће бити организована 18. септембра у Београду, разговарала и о усвајању законских решења које се тичу правних последица промене пола.

Брнабић је нагласила да планира да са својим колегама и гостима пружи подршку организаторима скупа и ЛГБТ заједници.

“На тај начин послаће се заједничка порука о међусобном разумевању, заједништву и преданом раду државних органа на обезбеђивању равноправности и побољшању положаја свих мањинских заједница и група“, истакла је Брнабић, преноси Танјуг.

Саговорници су разговарали и о унапређењу односа државе према ЛГБТ особама, посебно у примени прописа и поступцима који се воде пред државним органима и јединицама локалне самоуправе, јер, по речима организатора Параде, припадници ЛГБТ заједнице наилазе на проблеме.

То је, како наводе, чест случај при издавању уверења о слободном брачном стању, које је неопходно како би се ступило у брачну заједницу у иностранству.

Брнабић је саговорницима пренела да ће Министарство државне управе у сарадњи са другим надлежним државним органима у наредном периоду радити на упознавању и оспособљавању државних службеника и запослених у локалним органима за препознавање дискриминације и примену андискриминаторних норми.

У том погледу, размотриће се усвајање законских решења која би на системски начин решила сва отворена питања у вези са променом пола и родним идентитетом грађана Србије.

 

Извор:Политика.рс

Loading...
loading...
loading...