Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ: Халиловић СРБЕ назвао нацистима а Вучића… (ВИДЕО)

– Нико разуман не жели сукоб. Али није морално, човек не може да пусти да нацисти буду награђени са 50 посто територије БиХ – изјавио је Сефер Халиловић и упутио низ увреда на рачун српских званичника, назвавши премијера Србије Александра Вучића викенд четником!

Loading...

Генерал, бивши начелник ратног штаба Армије БиХ и хашки оптуженик Сефер Халиловић, после оштрих реаговања српских званичника на његову претњу да неће бити Републике Српске ако буде референдума, узвраћа да рат провоцирају они који инсистирају на референдуму.

– Нико разуман не жели сукоб. Али није морално, човек не може да пусти да нацисти буду награђени са 50 посто територије БиХ – рекао је синоћ Халиловић.

Каже да рат провоцирају они који позивају на референдум, они који заговарају отцепљење и не поштују БиХ и они који кажу да је БиХ виртуелна држава која не постоји.

– Рат провоцирају они који не поштују одлуку уставног суда, рат провоцирају они који не поштују ни државу ни никога. Очигледно на тај начин скрећу пажњу са свог криминала и лоповлука на ове ратне теме – рекао је Халиловић.

Он је такође рекао да је последњи човек који жели и тражи рат, да нико разуман не жели сукобе, а да његову изјаву треба схватити као упозорење.

Халиловић је изнео низ увреда на рачун српског премијера и министра спољних послова, за које је рекао да су последње особе које треба слушати када се говори о регионалној стабилности и миру. Он је првог човека српске дипломатије Ивицу Дачића назвао наследником највећег зликовца на овом просторима, а српског премијера Александра Вучића викенд четником.

Халиловић је у свом обраћању на телевизији увредио и српски народ назвавши га нацистичким.

Халиловић је раније запретио нестајањем Републике Српске ако референдум у РС буде спроведен јер, како тврди, то ће значити „распакивање“ Дејтонског мировног споразума и ступање на снагу Устава БиХ.

– Никоме не претимо, али никоме нећемо допустити да однесе и део БиХ без белаја – рекао је Халиловић.

Уследиле су оштре реакције председника владе Александра Вучића, шефа дипломатије Ивице Дачића, као и председника РС Милорада Додика, а српски премијер је поручио да Српска неће нестати.

Подсећамо, Сефер Халиловић, бивши командант Армије БиХ, ослобођен је оптужби за ратне злочине у Херцеговини.

Пре двадесет три године припадници јединице за специјалне операције, злогласне „Шеве“, покушали су атентат на Халиловића и том приликом убили његову супругу Медиху и шурака Едина Рондића. Како Халиловић наводи, ова групација је извршавала „све прљаве послове за сарајевску власт“.

 

Извор:Курир

Loading...
loading...
loading...