Издвајамо Србија

Вучић хоће да инвестира у шиптарску обалу у Албанији, док југ и исток Србије нестају пред нашим очима?!

Премијер Александар Вучић рекао је да Србија жели ауто-пут Београд-Ниш-Приштина-Драч до 2020. како би могле да се реализују инвестиције на приморју.

Loading...

“Хоћемо да инвестирамо тамо на обали, њихове инвеститоре да видимо у нашој земљи, да имамо најбоље односе и са БиХ, са Црном Гором, са Македонијом… Са Хрватском мењамо однос нашег извоза и увоза…“, рекао је Вучић на састанку са представницима нордијских компанија које послују у Србији.

Осим о иновацијама и будућим улагањима, званичници су разговарали и о важности реализације саобраћајних пројеката.

Ауто-пут Ниш-Приштина-Драч био је и тема премијера при сусрету с комесарком Европске уније за саобраћај Виолетом Булц. Вучић је у разговору са комесарком истакао да је та саобраћајница приоритетан пројекат.

О важности изградње тог ауто-пута говорила је данас и министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Она је најавила је да ће пројектна документација за ауто-пут Ниш-Мердаре-Приштина бити готова почетком 2017.

Вучић је додао и да “смо захвални што инвеститори из нордијских земаља примећују напредак у нашој земљи у економском погледу и на европском путу, да Србији иде добро, али да је још далеко од нордијских земаља”.

„Свидело се то некоме или не, то је тако“, рекао је Вучић.

Када је реч о иновативним технологијама, Србија је спремна да уради много тога како би се унапредио пословни амбијент, додао је Вучић, констатујући да нам недостаје знање.

„Знамо да смо прилично далеко и да нам је потребно још много знања и управо зато говоримо да су промене у образовном систему кључ успеха“, рекао је Вучић.

Он је додао да Србија има проблема и са иновативним лековима и генеричким рецептима, да је потребно урадити много тога, али да то није лако у периоду фискалне консолидације.

„Негде морамо да вагамо и бирамо тренутак у којем нешто или одређене ствари морамо да предузмемо“, рекао је Вучић.

Премијер је констатовао да су то ствари које су пред нама, али да, уколико смо дошли дотле да не причамо више о банкротству, већ о генеричким и иновативним лековима, да смо ипак напредовали и да је ситуација у Србији ипак другачија.

Он је истакао да је захвалан на томе што Србија има билатерално добре односе са нордијским земљама и што је имао част да посети већи део тих држава, као и да у нашој земљи угости њихове званичнике.

Према његовим речима, када је реч о региону, увек ће постојати примедбе, али је нагласио да ће Србија наставити и у будућности да гледа да се, „ако не увек најодговорније понаша, онда да се понаша најмање неодговорно“.

„То могу да обећам, јер ми желимо ауто-пут Београд-Ниш-Приштина-Драч до 2020. Хоћемо да инвестирамо тамо на обали, њихове инвеститоре да видимо у нашој земљи, да имамо најбоље односе и са БиХ, са Црном Гором, са Македонијом… Са Хрватском мењамо однос нашег извоза и увоза, све више иде нама у корист, и зато нама највише одговарају добри и стабилни регионални односи и на томе ћемо радити и убудуће“, закључио је Вучић.

 

Извор:Б92/Танјуг

Loading...
loading...
loading...