Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Нећу бити премијер ако на председничким изборима победи…

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да можда више неће бити премијер уколико опозициони кандидат победи на председничким изборима.

Вучић је нагласио и да је већ десет пута рекао да није заинтересован да буде кандидат за шефа државе.

– Можда више и не будем премијер ако опозиција добије председничке изборе. Нема никакве сумње да је могуће да се склоним у случају да кандидат СНС не победи, а могуће је и да нека друга напредњачка већина настави да ради – рекао је Вучић за сутрашње издање Курира.

Вучић је нагласио да му не пада на памет да се председничким изборима бави у наредних шест месеци.

– Нико из СНС се тиме неће бавити до марта – подвукао је премијер.

Он је такође нагласио да не постоји ни „Томина ни Вучићева струја, већ људи који у СНС имају различите идеје, неретко и различит идеолошки приступ, али сви остају у СНС“.

На питање да ли је реално да следеће године поново буду општи избори, Вучић је рекао да то, како сада ствари стоје, уопште није реално.

– Ова влада требало би да траје три и по-четири године, и да то буду најуспешније године за Србију, с озбиљним и динамичним растом. Ове године ћемо имати раст од близу три одсто, догодине више од три одсто, и моја жеља је да у наредних четири-пет година имамо просечан раст већи од три одсто. То значи убрзано приближавање ЕУ, три пута већи просечни раст него италијански, а двоструко већи од хрватског – рекао је Вучић.

Селаковић није кандидат за градоначелника

Одговарајући на питања да ли бившег министра правде Николу Селаковића спрема за градоначелника или председника, Вучић је подсетио да по закону, да би неко био градоначелник, мора бити одборник Скупштине града, а да Селаковић то није.

На подсећање да је недавно председник Србије Томислав Николић рекао да нико не може да га победи, Вучић је одговорио:

– Драго ми је што је изјавио да се не бави тиме, већ својим послом. Али неки други се само тиме баве. Већ им честитам, видим да су већ победили, али остала је само једна мала ствар, а то је да победе на изборима. У стању су да траже фалинке у вашим речима, али не и да буду на послу у девет сати. Већ у пола један шетају куче и иду на ручак и заврше радни дан, а све остало време гледају како ће да твитују и некоме звоцају.

Вучић је својим политичким противницима поручио да не могу да га победе, јер не могу да раде.

 

Извор:Интермагазин

loading...
Loading...