loading...
Издвајамо Србија

ЗАХВАЛНОСТ ЗА ПОДРШКУ НА РЕФЕРЕНДУМУ: Стево Селак позлатио Путинов кип у Бањалуци!

Због руске подршке недавно одржаном референдуму о 9. јануару, Дану Републике Српске, Стево Селак из Бањалуке се одужио председнику Русије Владимиру Путину.

“Овај кип од глине, чије прављење сам завршио половином године, сада је пластифициран и обојен бакарном бојом. Неки кажу и да сам га позлатио. А како и не би када је једино Путин подржао овај наш референдум као једно од главних обележја демократије”, каже Селак за СрпскаЦафе и додаје да је Путину повећао главу за око два милиметра.

 

Тако кип постављен у Стевином дворишту у бањалучком насељу Паприковац још више привлачи пажњу пролазника, а Селак је ових дана завршио и скулптуру грчког филозофа Сократа у природној величини.

“Сократа сам правио месец дана и коначно сам га направио, јер носим надимак по том филозофу. Мислим да сам сада комплетно завршио све кипове, пластифицирао их, заштитио од пуцања и префарбао. Ово сада невероватно добро изгледа”, тврди он.

 

 

Он подсећа да је Путина због љубави према Русији правио осам месеци и потрошио око 200 килограма глине.

Стево, поред Сократа и Путина, у дворишту има још два кипа – сина Матеја и себе, а намерава да у будућности изваја и своје родитеље.

 

Познат је у Бањалуци и по својим исповестима о томе како је преживео три клиничке смрти и два опасна тумора на унутрашњим органима. О томе је писао у својој “Књизи живота”, која је преведена на неколико светских језика, а чита се и у Русији.

 

 

Извор: Srpska Cafe