Издвајамо Србија

АЈДЕ ШТО ПЕВАТЕ, НЕГО ШТО И ИГРАТЕ! ДАЧИЋ: „Вучић ме моли да певам страним дипломатама и зезао ме је на седници Владе!“

Шеф српске дипломатије и председник СПС Ивица Дачић дао је интервју у ком открива кога не би подржао за председника Србије, шта мисли о превирањима у СПС-у, али и због чега пева пред страним дипломатама…

У интервјуу за „Курир“ Дачић је рекао да пева страним дипломатама на позив премијера. На питање да му то није мало испод части – да „глуми аниматора“ или је све део дипломатске игре, Дачић каже:

„Пре бих рекао да је то део мог шарма. А премијер ме замоли јер сам каже да није такав тип и да нема за то живце, а ја са друге стране, волим да певам“, рекао је Дачић.

Подсетите се и како:

Он је открио и опаску коју му је недавно премијер упутио на седници Владе, а везана је за недавни избор Драгана Шутановца за председника опозиционе Демократске странке. Дачић каже да са Шутановцем неће сарађивати, али да му је честитао избор, као и Драган Марковић Палма.

„Не можемо да сарађујемо јер немамо на чему. Али Палма и ја само му честитали, а Шутановац је то рекао медијима. Чак ме је и Вучић на седници Владе зезао због тога. Поручио је: ‘Шта је Ивице, стара љубав заборава нема, како смо се вратили старој љубави…“

Дачић је отркио и да добија претње из Хрватске. „Добијам писма, разгледнице, поруке. Све потписане са Анте“, рекао је он и додао да му због свега што прича са Запада кажу да је превише национално опредељен.

Он је рекао и да социјалисти никада не би подржали Зорану Михајловић за председника Србије ако би је кандидовао СНС.

„Требало би много времена да се објашњавају математичке ствари. Али да будем јасан: уколико Михајловићева буде предлог, СПС то неће прихватити“, рекао је Дачић.

Упитан да ли ће се кандидовати на председничким изборима, Дачић каже да је то комплексно питање и да зависи од тога какав ће став бити владајуће коалиције.

„До сада смо имали свог кандидата, али не бисмо хтели да правимо штету заједничком кандидату“, рекао је Дачић.

Упитан о могућој кандидатури заштитника грађана Саше Јанковића и да ли ће добити подршку западних земаља Дачић каже да није реч о томе да ли ће добити подршку тих земаља већ да ли ће бити кандидат странака опозиције.

„Знајући Србе, тешко, али знам и да ако Запад несто жели, онда ће се то и догодити“, истакао је Дачић.

Дачић је поручио је да ће увести ред у странци, а члановима партије да Статут странке мора оштрије да се примењује. Он је рекао да до сада у странци није био довољно оштар, али и да се СПС не распада, већ да се доводи у ред.

„Поручио сам им да полемике које појединци у СПС воде у јавности не воде ни у једној партији и да Статут мора да буде примењен. Статутарна комисија је оценила да постоје основи за покретање дисциплинског поступка“, рекао је Дачић.

„Сада је дара превршила меру. Био сам 11 дана на путу и само сам чуо како се нападају. Док ја водим озбиљну политику они се свађају. Читам само како се распрада СПС“,рекао је Дачић.

Упитан да ли се СПС распада, Дачић каже да „не може да се распада нешто што се доводи у ред, већ да се затежу сви органи СПС-а“. Дачић је рекао и да, од када је на челу партије, нико није избачен али да неће да „новине дижу тираж на свађама у СПС-у“.

Он је објаснио и да од чланова странке не тражи да ћуте, већ да одређена питања треба да покрену унутар странке, а не јавно.

Почетком октобра, статутарна комисија СПС казнила је укором пред искључење функционере Ненада Боровчанина и Новицу Тончева због критика на рачун странке, као и Дијану Вукомановић и Ивану Петровић због туче.

 

Извор: Мондо