Издвајамо Свет

АМЕРИКА ПРЕТИ САНКЦИЈАМА РУСИЈИ И СИРИЈИ: Желе да сруше Асадов режим по сваку цену!

Бела кућа не искључује могућност увођења санкција Русији и Сирији, али ц́е то бити учињено у координацији са партнерима, изјавио је портпарол америчког председника Џош Ернест.

„Ми смо јасно говорили о ситуацији у Сирији, да председник може искористити читав низ могуц́ности како би изоловао сиријски режим, а можда чак и Русију због подршке Дамаску. Санкције су један од тих инструмената, с обзиром на то да смо за последњих неколико година уочили да је њихов ефекат максималан уколико су оне координисане са партнерима и савезницима у свету“, рекао је он.Ернест је додао да ц́е консултације о том питању бити настављене. Истовремено, Бела куц́а сматра да се распоређивање противваздушног ракетног система С-300 у Сирији коси са циљевима које Русија тврди да реализује у Сирији, а то је борба против екстремизма, истакао је Ернест.

„Није ми познато да ИД или Ал Каида у Сирији имају авионе. Русија можда има другачије податке, мада искрено сумњам. Поставља се питање о намерама Русије у Сирији и њене репутације“, закључио је портпарол америчког председника.

Извор:rs.sputniknews.com