loading...
Издвајамо Србија

АНАЛИЗА НЕЛОГИЧНОСТИ: “АТЕНТАТОРИ” су много глупи или атентат није ни био планиран…

loading...

Врло је лако доћи до закључка да политичари и надлежни органи намерно лажу и обмањују лаковерни део јавности око измишљеног атентата на Александра Вучића. Уз помоћ логике, знања о форензичким техникама и анализе неспретних изјава политичара, лако је закључити све ово једна велика фарса.

ПРВА НЕЛОГИЧНОСТ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је синоћ да је полиција од једног грађанина добила дојаву да се у близини Вучићеве куће налази сандук са оружјем и бомбама. Стефановић је рекао да је један грађанин приметио да се у шуми нешто сумњиво дешава и о томе обавестио полицију.

Министар је додао да је полиција изашла на терен и утврдила да се у шуми налази сандук са оружјем.

С друге стране, Вучић је на данашњој конференцији рекао да се са Стефановићем “кладио” да ће у близини његове куће пронаћи некакво оружје, иако полиција тада још није изашла на лице места.

– Око 16.05 сати је јуче неко дојавио да је нешто сумњиво негде у шуми у Јајинцима. Небојша (Стефановић) ми је рекао да имамо неке сумње на то, а ја сам поручио – да се кладимо да ћеш оружје да пронађеш на том и том месту, рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Какав је то глупи атентатор који је у шуми једноставно оставио оружје да би га након извесног времена пронашао неки случајни пролазник? Друго, како је Вучић знао, пре свих, да ће полиција у близини његове куће пронаћи оружје?

Знамо да Вучић није видовит и да нема кристалну куглу, а знамо и да прави атентатори нису баш толико глупи, неспособни и траљави.

ДРУГА НЕЛОГИЧНОСТ

Како преносе медији, форензичари су изашли на лице места и тренутно се врши форензичка анализа оружја.

РТС преноси да је полиција пронашла зољу, четири ручне бомбе и 100 комада муниције калибра 7,62 милиметара. Нађена је и муниција за аутоматско наоружање и снајпер, као и између десет и 15 метака непознатог калибра.

Од политичара смо сазнали сваки детаљ око мистериозног оружја, али нико још увек није објавио фотографију или снимак.

Зашто нису објављене фотографије тог опасног оружја које је било намењено за измишљено убиство Александра Вучића?

ТРЕЋА НЕЛОГИЧНОСТ

Како је јавио РТС, по налогу надлежног тужилаштва наложена је ДНК анализа, а требало би да буду скинути и отисци прстију са наоружања које је јуче нађено у шуми.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да су синоћ узети сви отисци, те да је сигуран да ће се наћи “парцијални ДНК”, преко чега ће више моћи да се открије, наводећи да ће се све знати до вечерас.

– Ако не пронађемо парцијални ДНК, онда ћемо сви знати о чему се ради. Све ћемо да знамо вечерас, пошто је готово немогуће да нема парцијалног ДНК, неко је мора да стави метке у шине, а нису све доктори наука да би могли да изведу. Ако не нађемо ништа, онда ми је јасно о чему се ради, али не знам одакле долази, рекао је Вучић.

Прво, уопште није јасно зашто би измишљени атентатор на отвореном оставио оружје са којим је планирао да убије Вучића.

Друго, ако је заиста било планирано убиство Вучића, зашто би измишљени атентатор уопште остављао отиске по оружју и сандуку? Овај измишљени атентатор је много глуп, пошто му није пало на памет да стави рукавице.

Треће, Вучић каже да измишљени атентатори “нису доктори”. Не мораш бити доктор да знаш да се отисци прстију прикривају рукавицама!

Четврто, зашто је тужилаштво уопште наредило узимање ДНК узорка? Полиција би већ морала да има нечији ДНК узорак са којим би могла да упореди ДНК узорак са сандука.

Пето, Вучић тврди да ће полиција сигурно наћи “парцијални ДНК” и да ће већ вечерас све сазнати. За извођење ДНК профила неке особе потребне су недеље, а не сати, нарочито ако је реч о парцијалном ДНК узорку. Врло је интересантно то што Вучић упорно понавља да ће полиција пронаћи “парцијални ДНК”. Због чега баш парцијални? Зашто полиција не би, на пример, пронашла комплетан ДНК узорак? Како видовити Вучић зна да ли ће уопште бити понађен некакав ДНК узорак?

Шесто, Вучић је рекао да ће “све бити јасно” уколико се не пронађе ДНК узорак. Шта ће бити јасно ако се не пронађе ДНК узорак? Опет понављамо, за извођење ДНК профила потребно је неколико недеља и потребно је имати ДНК профил неке особе за поређење.

Не зна се ко је глупљи – измишљени атентатор или политичари који ове лаже сервирају лаковерном делу јавности.

ЧЕТВРТА НЕЛОГИЧНОСТ

Да ли је реч о атентату или не?

Вучићеви министри и медији од синоћ тврди да је реч о атентату. Министар Александра Вулин је затражио од надлежних да открију “ко је хтео да убије Александра Вучића”.

Министар Ивица Дачић је рекао да странци увек унајме “српску руку” да уместо њих обави прљав посао, док је министарка Зорана Михајловић изразила забринутост за безбедност Вучића и његове породице.

Вучић је на данашњој конференцији рекао да “није било покушаја атентата”.

Дакле, министри по Вучићевом наређењу тврде да је било покушаја атентата, док Вучић тврди да није било покушаја атентата.

Међутим, Вучић је сам себе већ у следећој реченици демантовао:

“Зољом са те удаљености ни ћорав не би могао да промаши. Не бисмо имали никакве шансе… Али, надамо се да је то тамо неко случајно оставио. Понављам. забринут сам јер је могло да страда неко дете.”

Вучићу, одлучи се! Је ли било покушаја атентата или не?

Иначе, Вучић је познат по томе да својим министрима каже да у јавности форсирају једну причу, док он форсира супротну, контрадикторну причу.

Министри тврде да је било покушаја атентата, док Вучић мало тврди да јесте, па мало тврди да није.

 

 

Извор: Телепромтер

Loading...
loading...
loading...